Τελευταία

4. 11β

ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΦΕΑ της 6ης ΜΑΪΟΥ 2020

 

Η καθορισμένη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου (Δ.Σ.)

για την ΤΕΤΑΡΤΗ   6 ΜΑΪΟΥ 2020, ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ.

 

Θέματα Ημερήσιας Διάταξης:

1) Καθορισμός ημερομηνίας διεξαγωγής της Ετήσιας Τακτικής Συνέλευσης.

2) Καθορισμός ημερομηνίας συνεδρίασης του Δ.Σ. για την έγκριση του απολογισμού του Δ.Σ. και του οικονομικού Απολογισμού.

3) Τρέχοντα ζητήματα.

 

Αγαπητοί Συναγωνιστές, γεια σας.

   Η προηγούμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. που είχε προγραμματιστεί για την Τετάρτη 01-04-2020 ματαιώθηκε λόγω των περιοριστικών μέτρων περί μετακίνησης και συνάθροισης και φυσικά για την προστασία της υγείας μας, όταν όλοι μας ηλικιακά και όχι μόνο, ανήκουμε στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.

 

   Σήμερα ορισμένοι περιορισμοί, όπως μετακίνηση στον ίδιο νομό, έχουν αρθεί, ενώ διατηρούνται ακόμα οι περιορισμοί για μετακινήσεις εκτός νομού (μέχρι 18-5-2020) και οι συναθροίσεις σε κλειστούς χώρους επιτρέπονται με προϋποθέσεις (μάσκες, ένα (1) άτομο ανά 10 τ.μ. του χώρου).

 

Η επόμενη Συνεδρίαση του Δ.Σ. έχει προβλεφθεί, βάσει της πάγιας συμφωνίας μας, γα την ΤΕΤΑΡΤΗ 06/05/2020. Και το ερώτημα που μπαίνει είναι: Μπορεί (πρέπει) η συνεδρίαση αυτή να πραγματοποιηθεί;

Το ερώτημα αυτό μας απασχολεί εδώ και μέρες, ειδικά λόγω της καταστατικής πρόβλεψης για πραγματοποίηση Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης στα τέλη Μαϊου {(Κυριακή 28/5/2020), επαναληπτική (Κυριακή 4/6ου/2020)}.

Δεδομένα που υπάρχουν:

√ 6 μέλη του Δ.Σ. - Δράγας, Εξαδάκτυλος, Σπαρτιάτης, Σταματάκης, Φράγκου, Τζιαντζής- δεν μπορούν να παρευρεθούν λόγω απαγόρευσης μετακίνησης εκτός νομού. Επόμενα απευθυνόμαστε στα 15 μέλη του Δ.Σ. που μένουν στην Αττική.

Τις προηγούμενες ημέρες ήρθαμε σε τηλεφωνική επικοινωνία με τα περισσότερα μέλη του Δ.Σ. προκειμένου να έχουμε την άποψή τους για το ζήτημα αυτό. Οι απόψεις τους διίστανται και φυσικά τις σεβόμαστε. Κάποιοι υπέρ, κάποιοι κατά, και μερικοί ταλαντευόμενοι. Το βέβαιο είναι πως κανέναν δεν μπορούμε, ανεξάρτητα από τις συνθήκες, να του επιβάλουμε την άποψή μας ώστε να εξασφαλίσουμε την απαιτούμενη απαρτία.

Τελικά εμείς, που από το καταστατικό, έχουμε την αρμοδιότητα – ευθύνη της σύγκλισης του Δ.Σ. σταθμίζοντας όλα αυτά και παίρνοντας υπόψη την πρακτική που εφαρμόζεται σε άλλους μαζικούς φορείς καταλήξαμε στην απόφαση της αναβολής της Συνεδρίασης του Δ.Σ. (6-5-2020), όχι λόγω βουλησιαρχίας αλλά λόγω αναγκαιότητας. Για την επιλογή μας αυτή, φυσικά και κρινόμαστε.

Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση:

Από το καταστατικό προβλέπεται η διεξαγωγή Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης στα τέλη Μαϊου κάθε έτους (Κυριακή 28/5/2020), επαναληπτική (Κυριακή 4/6ου/2020).

Θεωρούμε πως η Τακτική Γενική Συνέλευση δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί στο διάστημα που το καταστατικό ορίζει, για τυπικούς και ουσιαστικούς λόγους, που σε όλους είναι γνωστοί και κατανοητοί.

   Απ την άλλη, υπάρχουν οι πρόνοιες του καταστατικού, οι οποίες μας δεσμεύουν και είναι καθόλα σεβαστές, αλλά σε αυτές τις συνθήκες προέχει η προστασία της Υγείας μας.

Θα είμαστε καθόλα νόμιμοι αν την Ετήσια Τακτική Συνέλευση την μεταθέσουμε σε μεταγενέστερο χρόνο (Σεπτέμβρη –Οκτώβρη) όταν οι συνθήκες θα είναι ευμενέστερες και στα μέλη μας έχει εμπεδωθεί αίσθημα σιγουριάς και ασφάλειας. Δεν πρέπει, στην παρούσα φάση, να φέρουμε σε δύσκολη θέση τα μέλη μας, δημιουργώντας τους διλλήματα.

Την άποψή μας αυτή, που έχουμε είδη συζητήσει με πολλούς από εσάς, θα συζητήσουμε διεξοδικά μαζί σας και τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Σε ότι τελικά καταλήξουμε, οφείλουμε να το επικυρώσουμε με απόφαση του Δ.Σ. που θα παρθεί είτε με την τακτική της «Δια περιφοράς λήψης και επικύρωσης απόφασης», είτε με άλλον πρόσφορο τρόπο που θα συμφωνήσουμε. Για τις επιλογές μας όλοι κρινόμαστε. Η άποψη όλων, όσων το επιθυμούν, θα κοινοποιηθεί στα μέλη.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

Με προηγούμενο σημείωμα σας είχαμε εκτενώς ενημερώσει για τις ενέργειες που είχαμε κάνει για το Κτήριο Νο 8 και για τις άλλες κινήσεις μας.

   Σε συνέχεια αυτών:

√ Επικοινωνήσαμε τηλεφωνικά με τον Δήμαρχο Αθηναίων και τον Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα Αθηνών σχετικά με το Κτήριο Νο 8 πιέζοντας για επίσπευση των διαδικασιών.

√ Το τελευταίο διάστημα είχαμε τακτική επικοινωνία με αρκετά μέλη του συνδέσμου και διαπιστώσαμε πως είναι καλά. Αρκετοί συναγωνιστές επικοινώνησαν μαζί μας.

√ Δημιουργήσαμε ευχετήρια κάρτα την οποία στείλαμε ηλεκτρονικά στα μέλη του συνδέσμου, σε δήμους, σε οργανισμούς, σε μαζικούς φορείς, σε ΜΜΕ.

√ Στείλαμε Δελτία τύπου για Τους αγωνιστές που πρόσφατα έφυγαν από τη ζωή –Στέλιος Χατζηπροδρομίδης, Μανώλης Γλέζος, Βασίλης Αχτσής, Περικλής Κοροβέσης-, τα οποία αναρτήσαμε στην ιστοσελίδα του συνδέσμου.

√ Στείλαμε συλλυπητήρια στην οικογένεια του συναγωνιστή Θεόδωρου Κόκκινου που έφυγε πρόσφατα από τη Ζωή. Για το θάνατό του ενημερωθήκαμε από την οικογένειά του.

√ Στείλαμε Δελτίο τύπου για την 53η Επέτειο από την επιβολή της Στρατιωτικής Δικτατορίας.

√ Στείλαμε Δελτίο Τύπου για τον Νεαρό κρατούμενο Βασίλη Δημάκη, εκφράζοντας την συμπαράσταση μας στη νέα απεργία πείνας που κατέβηκε για να επιστρέψει στις φυλακές Κορυδαλλού, για να μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του, ως φοιτητής του ΕΚΠΑ.

√ Στείλαμε Δελτίο Τύπου για την εργατική πρωτομαγιά.

Στις 21 Απρίλη 2020 5μελής αντιπροσωπεία του Δ.Σ. του συνδέσμου κατάθεσε Στεφάνι στο ΕΑΤ-ΕΣΑ προς τιμή των αντιδικτατορικών αγωνιστών. Την ίδια μέρα, αντιπροσωπεία του Συνδέσμου κατάθεσε στεφάνι στο Μνημείο των Εκτελεσθέντων Αντιστασιακών στο Γεντί Κουλέ, στη Θεσσαλονίκη.

Για όλες αυτές τις δραστηριότητες έχετε ενημερωθεί σχετικά. Ταυτόχρονα έχουν αναρτηθεί και στην Ιστοσελίδα του Συνδέσμου.

Να είστε Καλά!

Θα είμαστε σε συνεχή Επικοινωνία!

               Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ:   ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ                                                                        

               Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΝΙΚΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ