Μνήμη

sym

Πάνω σε δελτία τύπου

Έφυγε από τη Ζωή, το μέλος του ΣΦΕΑ

ΑΛΕΚΟΣ ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ

Με μεγάλη θλίψη αποχαιρέτησαν τον σύντροφο Αλέκο Συμεωνίδη, πρόεδρο του Παραρτήματος Πέλλας της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ και των Φίλων και Απογόνων, η οικογένειά του, συγγενείς, φίλοι και σύντροφοι.

Παραβρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία της Τομεακής Επιτροπής Πέλλας του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον γραμματέα της Μιχάλη Καλαϊτζή και της ΚΟΒ Έδεσσας του ΚΚΕ.

Από μέρους της ΤΕ Πέλλας του ΚΚΕ τον επικήδειο εκφώνησε ο Μιχάλης Φουνταλής, ενώ η Τομεακή Επιτροπή Πέλλας του ΚΚΕ εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στη σύζυγό του, τα παιδιά του και τους οικείους του, σημειώνοντας πως «θα τον θυμόμαστε πάντα».

Ο σ. Αλέκος Συμεωνίδης γεννήθηκε στο Ριζάρι Έδεσσας το 1935, παιδί αγροτικής οικογένειας προσφύγων του Πόντου. Αγρότης δενδροκαλλιεργητής στον επαγγελματικό του βίο για την επιβίωση της οικογένειάς του.

Η οικογένειά του στην Κατοχή δοσμένη συνολικά στον αγώνα της Εθνικής Αντίστασης ενάντια στους Γερμανούς κατακτητές με τον ΕΛΑΣ και στη συνέχεια με τον ΔΣΕ.

Ο ίδιος, συνεχιστής και ταυτισμένος ιδεολογικοπολιτικά με την επιλογή της οικογένειάς του, βρέθηκε κυνηγημένος από το εκδικητικό μετεμφυλιακό κράτος, που τον «τίμησε» με μακρόχρονη εξορία στη δικτατορία στα ξερονήσια Γυάρο και Λέρο.

 

ΣΦΕΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ 2