Το «Πολυτεχνείο» που αποτέλεσε την κορυφαία μαζική, μαχητική, διεκδικητική και αντιϊμπεριαλιστική έκφραση του αντιδικτατορικού κινήματος, αποτελεί και σήμερα παράγοντα έμπνευσης και διαπαιδαγώγησης της νέας γενιάς.
Η μαζική προσέλευση εργαζομένων και νεολαίας στην ΕΚΘΕΣΗ του Σ.Φ.Ε.Α. στο Πολυτεχνείο, κατά το τριήμερο των εορταστικών εκδηλώσεων, φανερώνει την απήχηση που έχει το “ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ” σήμερα και στις κοινωνικές ομάδες που δεν έζησαν τα γεγονότα της εξέγερσης του Νοέμβρη του 1973. Δείχνει ταυτόχρονα και το κύρος που έχει σήμερα ο Σύνδεσμος στους εργαζόμενους και τη νεολαία της χώρας μας.
Ήταν Συγκινητικό να βλέπεις νέους γονείς, που δεν έζησαν τα γεγονότα του Νοέμβρη, να έρχονται με τα παιδιά τους στο Πολυτεχνείο, να ξεναγούνται στην έκθεση του “Σ.Φ.Ε.Α.”, να παρακολουθούν την Προβολή της ταινίας “ΕΔΩ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ”, να εξηγούν στα παιδιά τους τι απεικονίζουν οι εκατοντάδες φωτογραφίες που ήταν αναρτημένες στους τοίχους της έκθεσης.
Είναι συγκινητικό, να βλέπεις παιδιά του Δημοτικού ή του Γυμνασίου, να παρακολουθούν την ταινία, ή να φωτογραφίζουν με το κινητό τους τα ντοκουμέντα της έκθεσης.
Παρά το γεγονός, ότι η έκθεση του Σ.Φ.Ε.Α. στήθηκε φέτος σε έναν νέο χώρο, αφού στο κτήριο «Γκίνη» που από την μεταπολίτευση στηνόταν η έκθεση είχαν εγκατασταθεί Πρόσφυγες, οι επισκέπτες στο Πολυτεχνείο έψαχναν και έβρισκαν τον νέο χώρο της έκθεσης.
Οι υπεύθυνοι του “Σ.Φ.Ε.Α.”, έχοντας την πείρα των τελευταίων χρόνων, όπου η “ΕΚΘΕΣΗ” ουσιαστικά δεν λειτούργησε λόγω κατάληψης του κτηρίου «Γκίνη» από διάφορα περιθωριακά στοιχεία, έγκαιρα αποφάσισε το στήσιμό της σε νέο Χώρο, στον 1ο όροφο του κτηρίου «Τοσίτσα». Η αθρόα προσέλευση του κόσμου, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που παραθέτουμε, επιβράβευσε την απόφαση αυτή.