ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΣΦΕΑ 1967-1974 ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΩΚΟΣ

Έφυγε ξαφνικά και αναπάντεχα, από τροχαίο, το μέλος του Δ.Σ. του ΣΦΕΑ και αντιδικτατορικός αγωνιστής, ο κομμουνιστής ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΩΚΟΣ. Ο Νίκος, γεννήθηκε το 1944 στην Παλούμπα Αρκαδίας και μεγάλωσε σε μια αγωνιστική οικογένεια. Το 1953 ήρθαν στην Αθήνα.

Από τα 12 του χρόνια δούλευε σε σιδηρουργείο. Τελείωσε το Εφτατάξιο Νυχτερινό Γυμνάσιο. Οργανώθηκε στη Νεολαία Λαμπράκη και ήταν μαχητικό της στέλεχος στο Περιστέρι. Ηταν στο ΔΣ του ΣΕΜΜΕ των Νυχτερινών μαθητών. Συνελήφθη τον Οχτώβρη του 1967. Βασανίστηκε άγρια στην Ασφάλεια της Αθήνας και έμεινε αλύγιστος. Κρατήθηκε στου Αβέρωφ και στις φυλακές της Αίγινας. Μετά την αποφυλάκισή του δούλεψε στις παράνομες οργανώσεις της ΚΝΕ.

Το 1973 ήταν στο Γραφείο της ΚΝΕ Αθήνας. Πήρε δραστήριο μέρος στην εξέγερση του Πολυτεχνείου τον Νοέμβρη του 1973. Μετά τη μεταπολίτευση δραστηριοποιήθηκε ως μέλος του ΚΚΕ στο χώρο των ΕΒΕ. Ηταν πρόεδρος στο σωματείο των αλουμινάδων στην Αθήνα και μέλος του Δ.Σ. της ΟΒΣΑ. Ως συνταξιούχος ήταν στο Παράρτημα Περιστερίου Συνταξιούχων του ΟΑΕΕ.

Εφυγε ένας ακόμα αγωνιστής που πρόσφερε πολλά στον αγώνα για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Το Δ.Σ.του ΣΦΕΑ τον αποχαιρετά και θα τον θυμόμαστε πάντα για τη μαχητικότητα και το ήθος του. Είχε δύο παιδιά, το Δημήτρη και την Αλεξάνδρα, στα οποία απευθύνουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια.

Η τελετή αποχαιρετισμού του συναγωνιστή και συντρόφου ΝΙΚΟΥ ΤΣΙΩΚΟΥ θα γίνει την Παρασκεύη 20/1/2023 και ώρα 9.30 στη Ριτσώνα.