Απώλεια του σ. Κώστα Τόμτση

Έφυγε από τη ζωή στα 80 του χρόνια, μετά από γενναία μάχη με τον καρκίνο, ο συναγωνιστής μας, Κώστας Τόμτσης, μέλος του ΡΗΓΑ ΦΕΡΡΑΙΟΥ.

Στη δίκη ‘Δίκη των 39’ του ‘Πατριωτικού Αντιδικτατορικού Μετώπου – Ρ.Φ.’ το Μάιο του 1969 στο Έκτακτο Στρατοδικείο Θεσσαλονίκης, ο σ. Κώστας Τόμτσης απευθυνόμενος στους
στρατοδίκες είπε:
 
«Την 21.4.67 μια ομάδα στρατιωτικών καταπατεί κάθε ίχνος ελευθερίας και αφαιρεί κάθε συνταγματικό δικαίωμα από το λαό μας. Χιλιάδες άνθρωποι φυλακίζονται και εξορίζονται
αποκλειστικά και μόνο για τα δημοκρατικά τους φρονήματα. Αυτό με οδήγησε να ενταχθώ στην αντιδικτατορική οργάνωση Ρήγας Φερραίος και μέσα από τις γραμμές της να παλέψω για την ανατροπή της δικτατορίας».
 
Καταδικάστηκε σε 8 χρόνια πρόσκαιρη κάθειρξη μαζί με τους: Ισμήνη Τσούτσια, Γιάννη Γκιργκούδη, Γιώργο Αναστασίου, Μπάμπη Ζιώγα. Ο Κώστας Τόμτσης υπηρέτησε ως ορθοπεδικός γιατρός στο νοσοκομείο της Νάουσας. « Ένας ορθοπεδικός που θα θυμόμαστε με αγάπη. Άνθρωπος της προσφοράς, άνθρωπος με ανάστημα, όχι μόνο του κορμιού αλλά και του χαρακτήρα του. Πρόσφερε στο νοσοκομείο μας όχι μόνο ως γιατρός αλλά και ως μέλος της διοίκησης», αναφέρει στη συλλυπητήρια ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου.
 
Η κηδεία του σ. Κώστα Τόμτση θα γίνει τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου, στις 3μ.μ. στον ιερό ναό Αγίου Μηνά Νάουσας.
 
Το ΔΣ του Σ.Φ.Ε.Α. 1967-1974 εκφράζει τα πιο θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συγγενείς του.