Από τη δίκη της ΛΑΪΚΗΣ ΠΑΛΗΣ τον Ιανουάριο – Φεβρουάριο 1970
Έφυγε χτες από τη ζωή, στα 88 του χρόνια, ο συναγωνιστής μας Παναγιώτης Καϊσίδης. Γεννήθηκε στην Αξιούπολη του Κιλκίς. Από τα νεανικά του χρόνια εντάχθηκε στις γραμμές της Αριστεράς και ως φοιτητής της Νομικής του ΑΠΘ υπήρξε ενεργό μέλος της Νεολαίας της ΕΔΑ και της Δ.Ν. Λαμπράκη.
Υπηρέτησε με πάθος τη δημοσιογραφία ήδη από τα νεανικά του χρόνια, γράφονταςε στην εφημερίδα ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ του Κιλκίς. Το 1965 εξέδωσε την εφημερίδα το ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΙΛΚΙΣ, σε συνεργασία με τους Κώστα Χριστοδουλίδη και Φόρη Παροτίδη. Η χούντα όχι μόνο έκλεισε την εφημερίδα, αλλά παρέπεμψε σε δίκη και καταδίκασε σε έξι μήνες φυλάκιση τον εκδότη της, γιατί σε δημοσίευμά της τάχθηκε υπέρ της επιστροφής των πολιτικών προσφύγων. Έτσι ο Παναγιώτης Καϊσίδης κατέληξε στις αγροτικές φυλακές Κασσάνδρας συγκρατούμενος με τον...Σπύρο Γκοτζαμάνη, εκ των δολοφόνων του Γρ. Λαμπράκη!
Το 1969 εντάχθηκε στην αντιδικτατορική οργάνωση ΛΑΪΚΗ ΠΑΛΗ και στον πολύγραφο που τύπωνε φοιτητικές σημειώσεις, απέναντι από το ΑΠΘ, έβγαζε και προκηρύξεις της οργάνωσης. Έφερε μάλιστα από την Αθήνα και τυπογραφικά στοιχεία, με τα οποία η οργάνωση κατασκεύαζε 'σφραγίδες' και τύπωνε τρυκάκια. Η Ασφάλεια της Θεσσαλονίκης επέδραμε στα τυπογραφεία της πόλης για να συλλάβει τον 'παράνομο τυπογράφο', σφραγίζοντας μερικά από αυτά.
Στις 5 Σεπτεμβρίου του 1969, η ΚΥΠ και η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης συνέλαβαν τον κεντρικό πυρήνα της οργάνωσης. Μετά από ανακρίσεις και βασανιστήρια, τα προφυλακισμένα στο Μεταγωγών και το Επταπύργιο εννέα μέλη της οργάνωσης παραπέμφθηκαν και καταδικάστηκαν από το Έκτακτο Στρατοδικείο Θεσσαλονίκης σε βαριές ποινές -- ο Παναγιώτης Καϊσίδης σε κάθειρξη 10 ετών, για παράβαση του ΑΝ 509/1947. Αποφυλακίστηκε με την αμνηστία τον Αύγουστο του 1973.
Ήδη μέλος του ΚΚΕεσ, έγινε μετά τη δικτατορία ανταποκριτής της εφημερίδας ΑΥΓΗ στη Θεσσαλονίκη. Εργάστηκε επίσης στις εφημερίδες Μαχητής, Χρόνος, Ημερησία,Εγνατία, Έθνος και σε ραδιοφωνικούς σταθμούς. Δίδαξε δημοσιογραφία σε ιδιωτικές σχολές. Έγραψε ποιήματα, διηγήματα και μυθιστόρημα, κυρίως πολυάριθμα μελετήματα για τη ιστορία των Ποντίων.
Τον Φεβρουάριο του 2010 στο πλαίσιο της ημερίδας 'Δικτατορία 1967-1974: Ηέντυπη αντίσταση, η ΕΣΗΕΜ-Θ του απένειμε τιμητική διάκριση για την αντιδικτατορική του δράση , 'ως συμβολική κίνηση για να τιμηθούν στο πρόσωπό του όλοι οι άνθρωποι του Τύπου που υπηρέτησαν τον αγώνα κατά της χούντας'.
Ο Παναγιώτης Καϊσίδης, υπήρξε μέλος της ΕΑΡ, του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και είχε δηλώσει την υποστήριξή του στη ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ.
Η κηδεία του θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη, 11 Μαρτίου, στα κοιμητήρια Αναστάσεως του Κυρίου, Στ. Καζαντζίδη 28, (δρόμος προς Θέρμη), στις 10.30 π.μ.
Ο ΣΦΕΑ 1967-1974 εκφράζει τα βαθιά του συλλυπητήρια προς τους οικείους του για την απώλειά τους.