"ΕΦΥΓΕ" ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ Ο ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ ΠΟΤΑΜΙΑΝΟΣ

Ο σ. Ερωτόκριτος  γεννήθηκε  το 1924 στο χωριό Ανωμεριά της Κεφαλονιάς από βιοπαλαιστές γονείς.

Έρχεται σε επαφή με το ΚΚΕ από τον κομμουνιστή δάσκαλό του, ο οποίος έκανε μαθήματα παράνομα στα παιδιά του χωριού καθώς το σχολείο το είχε κλείσει η δικτατορία Μεταξά. Λίγο μετά αναγκάζεται να φύγει για την Πάτρα, κάνει διάφορες δουλειές για να ζήσει την οικογένειά του. Πρωτοστατεί ύστερα στη δημιουργία Σωματείου Οδηγών του Πειραιά, συλλαμβάνεται την περίοδο της χούντας και εξορίζεται στη Γυάρο και τη Λέρο αφήνοντας πίσω τη γυναίκα του και τα τρία παιδιά του. Υπερασπίζεται τα ιδανικά Κόμματος και δεν υπογράφει δήλωση μετάνοιας ενάντια σε όλες τις αντιξοότητες. Στη διάσπαση στα χρόνια 1989-1991, ο σύντροφος Ερωτόκριτος αταλάντευτα υπερασπίστηκε το χαρακτήρα και τη φυσιογνωμία του Κόμματος. Υπήρξε πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΤΣΑ, πρωτοστάτησε να ενοποιηθούν οι ομοσπονδίες ΤΣΑ και ΤΕΒΕ, διετέλεσε αντιπρόεδρος  της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ, αντιπρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων Πειραιά και Νήσων ΟΑΕΕ μέχρι πέρσι και μέλος του ΔΣ του Παραρτήματος Κορυδαλλού ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ. Υπήρξε ένας γνήσιος κομμουνιστής από τα 13 του χρόνια, πιστός στις αξίες και τα ιδανικά του Κόμματος μέχρι το  τέλος της ζωής του.

                                           Πηγή: Portal 902.gr

O Ερωτόκριτος Ποταμιάνος υπήρξε μέλος του ΣΦΕΑ 1967-1974 και έπαιρνε μέρος σε όλες του τις εκδηλώσεις.

Το Δ.Σ. του ΣΦΕΑ, με θλίψη για την απώλειά του, εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

  • Η κηδεία του συναγωνιστή Ερωτόκριτου Ποταμιάνου θα γίνει την Δευτέρα 19 Απρίλη στις 10 π.μ. στο νεκροταφείο του Σχιστού.

Για το Δ.Σ. του ΣΦΕΑ 1967-1974

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ; ΝΙΚΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ