ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ Ο ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΙΚΤΑΤΟΡΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΙΜΩΝΑΣ ΚΑΡΡΑΣ

   Έφυγε από τη Ζωή, ένας ακόμα συναγωνιστής μας. Ο Κίμωνας Καρράς.

 

   Ο Κίμωνας Καρράς γεννήθηκε τον Ιανουάριο του 1935 στο Λιβάδι Ολύμπου. Ήταν το 6ο από τα 7 παιδιά της οικογένειας του Θανάση Καρρά και της Φανής Μπάμπα.

   Ο πατέρας του, τσαγκάρης στο επάγγελμα, συλλαμβάνεται και εξορίζεται στη διάρκεια του εμφυλίου το 1947, για τις ιδέες του και τη συμμετοχή του στον αγώνα.

Μέσα σε ένα οικογενειακό περιβάλλον που οι δυσκολίες της διαβίωσης αντάμα με την αλληλεγγύη, την αγάπη για τον άνθρωπο, τον κατατρεγμένο, τον αδύναμο, και φυσικά, με την ευρύτερη επίδραση της ΕΑΜΙΚΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ο σύντροφος Κίμωνας εντάσσεται στα Αετόπουλα και συμμετέχει ενεργά, στη διάρκεια της Κατοχής και του Εμφυλίου.

Το 1950 έρχεται στη Θεσσαλονίκη και συνεχίζει την τέχνη που έμαθε από τον πατέρα του, την τέχνη του τσαγκάρη.

Οργανώνεται στην Ενιαία Δημοκρατική Αριστερά (ΕΔΑ) και συμμετέχει ενεργά στις δραστηριότητες της.

Το 1967, με την επιβολή της αμερικανοκίνητης στρατιωτικής δικτατορίας, συλλαμβάνεται και εξορίζεται για πάνω από τρία (3) χρόνια, αρχικά στα Γιούρα και στη συνέχεια στη Λέρο.

Με την απόλυσή του, μέσα στο 1970, έρχεται σε επαφή με τον παράνομο μηχανισμό του Κόμματος (ΚΚΕ) και συμμετέχει σε αυτόν ενεργά.

Με την μεταπολίτευση, εντάσσεται και τυπικά στο ΚΚΕ, το οποίο υπηρετεί από όποιες θέσεις του ζητούνται. Συμμετέχει στο κίνημα των επαγγελματιών βιοτεχνών μέσα από την Δημοκρατική Κίνηση Βιοτεχνών Ελλάδας (ΔΗΚΕΒΕ) και εκλέγεται Γραμματέας του Σωματείου Βιοτεχνών Υποδηματοποιών Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος του Επαγγελματικού Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, για λίγο διάστημα.

          Ο Κίμωνας Καρράς ήταν μέλος του “ΣΦEA 1967-1974” και έπαιρνε ενεργά μέρος σε όλες του τις εκδηλώσεις στην Θεσσαλονίκη.

Η κηδεία του συναγωνιστή μας Κίμωνα Καρρά θα γίνει την Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020 στις 17:00 στα Κοιμητήρια “Aναστάσεως του Κυρίου” στη Θεσσαλονίκη και θα είναι πολιτική.

Το Δ.Σ. του ΣΦΕΑ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένειά του, στους οικείους του και στους συναγωνιστές του.

             Για το Δ.Σ. του ΣΦΕΑ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΝΙΚΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ