"Έφυγε" ο συναγωνιστής ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΕΜΒΑΛΩΜΑΣ

«Έφυγε» από τη ζωή ο συναγωνιστής  Παναγιώτης Εμβάλωμας, χάνοντας την άνιση μάχη με τον καρκίνο, σε ηλικία 90 χρονών.

    Ο Εμβάλωμας Παναγιώτης γεννήθηκε στη Λέσβο το 1930. Από μικρή ηλικία, στη διάρκεια της κατοχής, ήρθε σε επαφή με την ΕΠΟΝ. Το 1947 πήρε μέρος ενεργά σε μάχες του ΔΣΕ όπου ήταν παιδί-σύνδεσμος για τους αγωνιστές που ρίχνονταν στη μάχη. Στη συνέχεια οργανώθηκε στο ΚΚΕ και όταν αυτό διέλυσε τις Οργανώσεις του, εντάχθηκε στην ΕΔΑ.

   Το 1960 ήρθε στην Αθήνα, όπου συνδέθηκε με την ΕΔΑ στην Περιοχή των Πετραλώνων και εκλέχθηκε γραμματέας.

   Την περίοδο της δικτατορίας, συνελήφθηκε από το στρατιωτικό καθεστώς και εκτοπίστηκε στη Γυάρο. Έξι μήνες μετά, τον μετέφεραν στο Λακκί της Λέρου μαζί με άλλους 200 συντρόφους του. Ο συναγωνιστής Παναγιώτης πέρασε αλύγιστος μέσα από φωτιά και σίδερο, άντεξε όλα τα βασανιστήρια και μαρτύρια στα οποία τον υπέβαλαν τα όργανα του στρατιωτικού καθεστώτος.

   Ο Παναγιώτης Εμβάλωμας παρέμεινε μέχρι το τέλος της ζωής του στο ΚΚΕ παίρνοντας ενεργά μέρος στο λαϊκό κίνημα.

Μέχρι το τέλος της ζωής του υπήρξε υπόδειγμα προσφοράς, σταθερότητας και ακλόνητης πίστης στην προοπτική της σοσιαλιστικής κοινωνίας.

    Το Δ.Σ. του ΣΦΕΑ, οι συναγωνιστές και οι συναγωνίστριές του, αποχαιρετούμε με θλίψη τον αγαπητό συναγωνιστή μας και στέλνουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του και τους οικείους του.

Για το ΔΣ του ΣΦΕΑ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΝΙΚΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ