ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ Σ.Φ.Ε.Α. 1967-1974 στην ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Στην κεφαλή της πορείας προς την Αμερικάνικη Πρεσβεία στην Αθήνα ήταν το μπλοκ των μελών του “Σ.Φ.Ε.Α. 1967-1974”, των αγωνιστών του αντιδικτατορικού αγώνα, σε ένδειξη αναγνώρισης της προσφοράς και των θυσιών τους στην πάλη για την ανατροπή της δικτατορίας.

Η σθεναρή στάση των πολιτικών κρατουμένων, στην περίοδο της 7χρονης δικτατορίας, ενάντια στη αυθαιρεσία, τη βία, την καταστολή, τις διώξεις, τα βασανιστήρια και τις εκτοπίσεις, αποτελεί πηγή έμπνευσης για τις νέες γενιές στην πάλη τους ενάντια στην καταπίεση, την ανέχεια,  την εκμετάλλευση,  στους διεκδικητικούς αγώνες τους για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους.

Με τα συνθήματα ΨΩΜΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ / ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΗ ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ και ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ / ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΔΕΝ ΗΤΑΝΕ ΓΙΟΡΤΗ ΗΤΑΝΕ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΚΑΙ ΠΑΛΗ ΛΑΪΚΗ, πορεύτηκαν τα μέλη του ΣΦΕΑ πίσω από το πανό του συνδέσμου.

dynamikh symmetoxh toy sfea sthn poreia toy polytexneioy 2

Και στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, το μπλοκ των μελών του ΣΦΕΑ τέθηκε στην Κεφαλή της πορείας προς το Αμερικάνικο Προξενείο.

Με το σύνθημα ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΜΑΣ ΚΑΛΕΙ -ΑΓΩΝΑΣ ΡΗΞΗ ΑΝΥΠΑΚΟΗ, καθόρισε το βηματισμό της πορείας.

Πίσω από το μπλοκ του ΣΦΕΑ, ακλούθησαν στην πορεία οι Σύλλογοι Σπουδαστών, οι μαζικές και συνδικαλιστικές οργανώσεις, πολιτικά κόμματα και νεολαιίστικες οργανώσεις.

dynamikh symmetoxh toy sfea sthn poreia toy polytexneioy 3

 

dynamikh symmetoxh toy sfea sthn poreia toy polytexneioy 4