Κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας του ΣΦΕΑ 2023

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας του ΣΦΕΑ 2023

Ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974 (ΣΦΕΑ) έκοψε, σε μια σεμνή τελετή, την πρωτοχρονιάτικη πίτα του. Παρέστησαν εκπρόσωποι των κομμάτων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, ΜέΡΑ25, στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και πλήθος αγωνιστών κατά της χούντας. Μιλώντας ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ευάγγελος Γκιουγκής, ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΦΕΑ σας εύχεται ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, με υγεία, αισιοδοξία, δύναμη και αντοχή για τη χρονιά που άρχισε. Χαιρετίζουμε τους εκπροσώπους των κομμάτων που μας τιμούν με την παρουσία τους και τους ευχόμαστε χρόνια πολλά. Το Δ.Σ. του ΣΦΕΑ εύχεται στον λαό μας που περνάει δύσκολες μέρες με την ακρίβεια, την αισχροκέρδεια, τις παραβιάσεις βασικών ατομικών δικαιωμάτων του Συντάγματος, τις παράνομες παρακολουθήσεις τηλεφώνων να έχει τη δύναμη και τον τρόπο, ο λαός μας, να διαλέξει (στις εκλογές) τις δυνάμεις που θα κυβερνήσουν τον τόπο μας.

Πλησιάζει η στιγμή, έρχεται η ώρα που ο λαός μας θα αποφασίσει για την τύχη του και ελπίζουμε να πάρει τη σωστή και ορθή απόφαση. Για εμάς, στον ΣΦΕΑ, (το 2023) είναι μια χρονιά με αγωνιστικές εκδηλώσεις μνήμης, τιμώντας τα 50 χρόνια των μαζικών εκδηλώσεων, όπως της κατάληψης της Νομικής στην Αθήνα τον Φεβρουάριο του 1973, της ανταρσίας του «Βέλους» τον Μάη του 1973 που ήταν και το μεγάλο ράπισμα στη χούντα μέσα από τις ένοπλες δυνάμεις, τις μαζικές συλλήψεις στελεχών της ΚΝΕ και άλλων, δημοκρατικών αξιωματικών καθώς και όλων αυτών που βασανίστηκαν στη διάρκεια της χούντας την εποχή εκείνη, το 1973, που θεωρούμε ότι ήταν κορύφωση της αντίστασης με τα πολυτεχνεία, τα πανεπιστήμια της Θεσσαλονίκης, της Πάτρας, των Ιωαννίνων κ.ά.

Για όλες αυτές τις ιστορικές στιγμές, για την αντίσταση ενάντια στη χούντα, ο ΣΦΕΑ θα οργανώσει και θα συμμετάσχει σε εκδηλώσεις που θα αποφασίσει το Διοικητικό Συμβούλιο και θα ανακοινωθούν σύντομα. Ήμερα, εδώ μας τιμούν με την παρουσία τους η αγωνίστρια κατά του ναζισμού Μάγδα Φύσσα, οι συνάδελφου μου, της πολιτικής αγωγής, στη δίκη με τα θύματα της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής οι οποίοι συνεχίζουν και δίνουν τη μάχη στο Εφετείο και έχουν την πλήρη συμπαράστασή μας. Για εμάς, τον ΣΦΕΑ, είναι η αιχμή του δόρατος κατά του ναζισμού και του φασισμού. Σήκωσαν και σηκώνουν στην πλάτη τους τη μάχη με όλες αυτές τις δυνάμεις που βυσσοδομούν ενάντια στη δημοκρατία και τις κατακτήσεις του λαού μας. Για εμάς εκπροσωπούν σήμερα την δημοκρατική αντίσταση του λαού μας. Τιμούμε όλους τους συναγωνιστές που χάσαμε τη χρονιά που πέρασε, αλλά και αυτούς που «έφυγαν» τη βδομάδα που μας πέρασε όπως ο Αιμίλιος Ζαχαρέας και το μέλος του Δ.Σ. του ΣΦΕΑ ο Νίκος Τσιώκος. Σας ευχαριστούμε για την παρουσία σας.»

Για την ιστορία, το «φλουρί» της πίτας έτυχε στην Οικογένεια Φύσσα.