Απολογισμός δράσης - Προγραμματισμός Δ.Σ. ΣΦΕΑ 1967-1974 Μάϊος 2017

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΠΕΡΙΟΔΟ 2017-2019

 

  1. Ολική ανακαίνιση και εξωραϊσμός του κτηρίου 5 του ΕΑΤ – ΕΣΑ. Συνεχής επικοινωνία με Περιφέρεια Αττικής, για λύση προβλημάτων και ολοκλήρωση του έργου. Υπάρχει το κονδύλι ύψους 155.000 €.
  2. Ίδρυση του Μουσείου Αντιδικτατορικής Αντίστασης στο κτήριο 8,. Πλήρης ανακαίνιση του κτηρίου για το σκοπό αυτό, επίσης από την Περιφέρεια Αττικής.
  3. Ίδρυση Μουσείου-Αρχείου Αντιδικτατορικής Αντίστασης μέσα στο χώρο του Επταπυργίου Θεσσαλονικής.
  4. Να προγραμματίσουμε τις καθιερωμένες εκδηλώσεις για 23-7-17, το Πολυτεχνείο, το κόψιμο της πίτας, για την 21-4-18 και 9-5-18. Να συμμετάσχουμε σ΄ όλες τις εθνικές επετείους.
  5. Σε συνεργασία με ΟΤΑ, να τοποθετήσουμε αφιερωματικές πλάκες (πινακίδες) σε χώρους βασανιστηρίων, δολοφονιών αγωνιστών, σ΄ όλη τη χώρα.
  6. Να γίνει ολοκλήρωση ψηφιοποίησης των αρχείων του ΣΦΕΑ και προσπάθεια ώστε το Υπουργείο Παιδείας να μας αποσπάσει καθηγητή Πληροφορικής.
  7. Να προσπαθήσουμε, ώστε ο ΣΦΕΑ να ενισχυθεί οικονομικά και από άλλους φορείς της χώρας, πέρα από τη Βουλή.
  8. Προγραμματισμός για εκδρομή επίσκεψη στις φυλακές Ωρωπού.
  9. Προσπάθεια για εκδηλώσεις ανά τη χώρα με το θεατρικό «Ανθρωποφύλακες» και άλλα έργα.
  10. Προσπάθεια ώστε το Υπουργείο Παιδείας να περάσει ο αντιδικτατορικός αγώνας στα σχολικά βιβλία.
  11. Δημιουργούμε μέτωπο ενάντια στις απόψεις και εκδηλώσεις μίσους της Χρυσής Αυγής, ώστε να αποτρέψουμε όσο περνά από το χέρι μας την ανάπτυξη του ναζιστικού αυτού μορφώματος και ό,τι άλλο παρόμοιο υπάρχει.
  12. Αγωνιζόμαστε για την αντιμετώπιση της λιτότητας που έχει επιβληθεί στη χώρα μας, για την πάταξη της ανεργίας και των συνεπειών της.

Υπερασπιζόμαστε τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες του λαού μας και προσπαθούμε για την διεύρυνσή τους.

Αγωνιζόμαστε για την ενότητα δράσης του λαού και της νεολαίας, σε όλες τις εκδηλώσεις του ενάντια στα μέτρα που έχουν επιβληθεί στη χώρα μας από κουαρτέτο δανειστών.

Σήμερα, 50 χρόνια από την επιβολή της δικτατορίας, ο λαός μας συνεχίζει να αγωνίζεται για τα κοινωνικά δικαιώματα και τις δημοκρατικές ελευθερίες, ενάντια στο άγριο νεοφιλελευθερισμό που επιζητά τη συνεχή περιστολή τους, ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα λιτότητας που επέβαλε το διεθνές κουαρτέτο με τη σύμπραξη του μνημονιακού μπλοκ εξουσίας, οδηγώντας στην εξαθλίωση εργαζόμενους, μισθωτούς, μικρομεσαίους και συνταξιούχους.

Χαιρετίζουμε αυτούς τους αγώνες για τον τερματισμό των μνημονίων της λιτότητας καθώς και την αλληλεγγύη των απλών ανθρώπων και των κοινωνικών φορέων προς τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Καταδικάζουμε την Ευρώπη των κλειστών συνόρων, την Ευρώπη φρούριο απέναντι στους κατατρεγμένους και ξεριζωμένους.

Καταδικάζουμε τη δημαγωγία, τις χυδαιότητες και την δολοφονική δράση της Χ.Α., απόγονο και σάρκα από τη σάρκα της χούντας και των δοσιλόγων, καθώς και όσους υποδαυλίζουν την ξενοφοβία, τον ρατσισμό, την μισαλλοδοξία και τον εθνικισμό.

Η δίκη της Χ.Α. καθυστερεί στην απόδοση δικαιοσύνης, έτσι ώστε οι μεν χρυσαυγίτες να αποθρασύνονται, ο δε λαός να χάνει την εμπιστοσύνη του προς τη δικαστική εξουσία και γενικά τους θεσμούς.

Σήμερα ενόψει και προεκλογικών σκοπιμοτήτων της Γερμανίας, οι δυνάμεις που κυριαρχούν στην Ευρώπη μαζί με υπερεθνικές δομές προσπαθούν να αθετήσουν τις συμφωνίες που έχουν υπογράψει με την χώρα μας, έτσι μας δείχνουν για ακόμα μία φορά ότι τα πολιτικά σχέδιά τους είναι η πλήρης μακροχρόνια υποταγή και εξάρτησή μας. Σ’ αυτά τα σχέδια πρέπει και με τις δικές μας δυνάμεις να συμβάλουμε στην αντίσταση του Ελληνικού λαού ενάντια στη βαρβαρότητα του συντηρητικού νεοφιλελευθερισμού. Διότι εκτός των οικονομικών επιπτώσεων που έχουν τα μνημόνια στην καθημερινότητα του πολίτη, στην πράξη έχουμε νόθευση της εθνικής ανεξαρτησίας και της λαϊκής κυριαρχίας.

Αν ο αγώνας της μνήμης εναντίον της λήθης δεν είναι παρά ο αγώνας της ελευθερίας εναντίον της τυραννίας, τότε οποιαδήποτε αναφορά στον αντιδικτατορικό αγώνα αποκτά νόημα στο βαθμό που αναδεικνύει την αντίσταση, την αγωνιστική συνειδητή στάση ζωής, σε κινητήρια δύναμη της Ιστορίας.

Το Δ.Σ. το δίχρονο που μας πέρασε συνεδρίασε 26 φορές, 13 φορές κάθε χρόνο. Οι συνεδριάσεις ήταν ανοιχτές. Συνολικά η δράση του Δ.Σ. κινήθηκε στα πλαίσια του καταστατικού και των αποφάσεων των Γενικών Συνελεύσεων.

Πρέπει όμως να τονιστούν ορισμένα ζητήματα.

Α. Δεν ήταν παρόντα όλα τα μέλη σ΄ όλες τις συνεδριάσεις. Κάποια μέλη του Δ.Σ. έχουν αρκετές απουσίες.

Β. Για τις εκδηλώσεις που κάνουμε, για το Πολυτεχνείο, την κοπή της πίτας, την 21η Απριλίου, τη 23η Ιουλίου, την υποδοχή τω μαθητών στο ΕΑΤ-ΕΣΑ ή η εκπροσώπησή μας σε σχολεία ή και στην Κύπρο, υπήρχαν συμφωνίες.

Γ. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου προσπάθησε όλες οι αποφάσεις να έχουν ευρύτερη συναίνεση. Όπου όμως δεν έγινε κατορθωτό έγιναν ψηφοφορίες.

Στο Δ.Σ. του ΣΦΕΑ συμμετέχουν απ΄ όλες τις πολιτικές ομάδες και κόμματα που έλαβαν μέρος στον αντιδικτατορικό αγώνα.

Μεγάλη επιτυχία έχουν οι ξεναγήσεις στον χώρο του ΕΑΤ-ΕΣΑ, αλλά και οι μεταβάσεις στα σχολεία για συζήτηση με τους μαθητές.

Έτσι ο Σύνδεσμός μας καταξιώνεται στη νεολαία της χώρας. Έχουμε και επισκέψεις από επιστημονικά και πολιτιστικά σωματεία..

Η συνεργασία μας με τις υπηρεσίες της Προεδρίας της Δημοκρατίας και ακόμη περισσότερο με τις υπηρεσίες της Βουλής είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο. Αυτό προφανώς οφείλεται και στην εκτίμηση που έχουν προς τον Σύνδεσμο οι πολιτειακοί και πολιτικοί προϊστάμενοί τους.

Επίσης υπάρχει πολύ καλή συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, το Δήμο Αθηναίων, την Πρυτανεία του Πολυτεχνείου.

Οι δραστηριότητές μας κινήθηκαν μέσα στα πλαίσια του καταστατικού και των Γεν. Συνελεύσεων. Σ΄ αυτές στόχος μας είναι:

α) η πληροφόρηση και η αντίκρουση της διαστρέβλωσης των ιστορικών γεγονότων που γίνεται στο λαό και στη νεολαία από δυνάμεις που υπηρέτησαν ή ενστερνίζονται αυταρχικές λύσεις για την πολιτική ζωή της χώρας.

β) Η διατήρηση της αγωνιστικότητας και η επαγρύπνηση εναντίον κάθε προσπάθειας κατά των ελευθεριών του λαού, και η υπεράσπιση δημοκρατικών δικαιωμάτων.

γ) Η ιδεολογική και πολιτική αντιμετώπιση της Χ.Α. και της ακροδεξιάς.

δ) Η συμβολή μας όσο είναι δυνατόν στον αγώνα ενάντια στην πολιτική της λιτότητας που μας έχει επιβληθεί από τους δανειστές Ε.Ε., Ε.Κ.Τ., Δ.Ν.Τ. και έχει υιοθετηθεί από πολιτικές δυνάμεις της χώρας.

Μετά την ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου στα τέλη του Μαΐου 2016, το Δ.Σ. συνέχισε τον προγραμματισμό του. Έτσι προγραμμάτισε αλλά και συμμετείχε στις παρακάτω εκδηλώσεις:
1. Ο πρόεδρος του Δ.Σ. συναγωνιστής. Μανταίος Κώστας προλόγισε το βιβλίο του συναγωνιστή Δράγα Αδάμ, σε μια εκδήλωση με πολύ κόσμο και πολλές μνήμες.
2. Αντιπροσωπεία από τους συναγωνιστές Πρόεδρο, Αντιπρόεδρο, Ταμία και Οργ. Γραμματές πήγε στο Μακρονήσι και κατέθεσε στεφάνι στην εκδήλωση της ΠΕΚΑΜ.
3. Βγήκε ανακοίνωση του Δ.Σ. που καλούσε τα μέλη, τους φίλους, αλλά και τους πολίτες να δώσουν το παρόν στη δίκη της Χ.Α. στις 15-7-16.
4. Αντιπροσωπεία του Συνδέσμου από τους συναγωνιστές Μανταίο Κ. και Δεμουρτζίδη Βασ. επισκέφθηκε την Κύπρο, έπειτα από πρόσκληση των Κυπρίων Αγωνιστών.
5. Στις 23-7-16 έγινε η καθιερωμένη εκδήλωση για την πτώση της χούντας. Έγιναν ομιλίες από τον συναγωνιστή Μανταίο Κώστα Πρόεδρο του ΣΦΕΑ, και τον Πρόεδρο Αντιστασιακών Λευκωσίας Λουκά Γεώργιο. Ακολούθησε καλλιτεχνικό πρόγραμμα με την παρουσία του Μουσείου Εργαστηρίου της Λαϊκής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων. Η παρουσία μελών και φίλων του ΣΦΕΑ ήταν πολύ μεγάλη, και το καλλιτεχνικό πρόγραμμα ικανοποίησε τους παρευρισκόμενους.
6. Έγινε επίσκεψη από τον Πρόεδρο στο Στρατοδικείο για να μπορούμε να πάρουμε τους φακέλους των δικών των συναγωνιστών. Η απάντηση ήταν ότι ο κάθε αγωνιστής μπορεί να ενεργεί από μόνος του λόγω προσωπικών δεδομένων.
7. Εστάλη επιστολή στον Υπουργό Παιδείας, ώστε να σταλεί επιστολή στα σχολεία, ώστε να μεταβαίνουν για επίσκεψη στο ΕΑΤ-ΕΣΑ.
8. Στη Θεσσαλονίκη έγινε εκδήλωση για την επέτειο δολοφονίας του συναγωνιστή Χαλκίδη Γιάννη το Σεπτέμβρη του 1967. Παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος και άλλα μέλη του Δ.Σ.
9. Πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Συνδέσμου έκθεση φωτογραφίας με θέμα την φυλακή της Γυάρου. Η έκθεση διήρκησε ενάμιση μήνα και την επισκέφθηκαν πολλοί φίλοι και μέλη του Συνδέσμου. Η επισκεψιμότητα ήταν σε υψηλά επίπεδα. Οι φωτογραφίες ήταν προσφορά της οργάνωσης WWF. Στα εγκαίνια της έκθεσης έγινε εκδήλωση με τις προσωπικές μαρτυρίες των συναγωνιστών κρατουμένων της Γυάρου Σπύρο Χαλβατζή και Νίκο Μανιό. Ακολούθησε συζήτηση.
10. Bγάλαμε ανακοίνωση συμπαράστασης στο Δήμαρχο Πάτρας Πελετίδη Κώστα που διώκεται γιατί δεν διευκόλυνε την Χ.Α. στην προεκλογική περίοδο του Σεπτέμβρη 2015
11. Παραβρεθήκαμε και χαιρετήσαμε δια του Προέδρου στις 9-10-16 στο φιλολογικό μνημόσυνο προς τιμή του Κύπριου αγωνιστή Γιώργου Τσικουρή στην Κυπριακή Εστία.
12. Επίσης παραβρεθήκαμε στις 16-10-16 στην εκδήλωση του Δ. Αθηναίων προς τιμήν της Λέλας Καραγιάννη, καταθέτοντας στεφάνι.
13. Καταθέσαμε στεφάνι στον Άγνωστο Στρατιώτη και παραβρεθήκαμε στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης στις εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου 2016
14. Μαζί με την Πρυτανεία του ΕΜΠ συνδιοργανώσαμε τις εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου με μεγάλη επιτυχία. Επίσης τα γραφεία μας, το ΕΑΤ-ΕΣΑ το επισκέφθηκαν πολλά σχολεία με πάνω από 1500 μαθητές. Μέλη του Συνδέσμου και του Δ.Σ. επισκέφθηκαν σχολεία και μίλησαν σε περισσότερους από 2500 μαθητές. Ακόμη κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων οι επισκέπτες του Μουσείου μας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μία ανέκδοτη έκθεση φωτογραφιών στο χώρο μας, που μας παραχωρήθηκαν από τον κ. Αλατά Θανάση που ευχαριστήσαμε.
15. Παραβρεθήκαμε στο 14ο Συνέδριο της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ και στα 60χρονα από την ίδρυση της Ν.ΕΔΑ που διοργάνωσε η ΕΜΙΑΝ
16. Ο Πρόεδρος και ο Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων παραβρέθηκαν και κατέθεσαν στεφάνι στην εκδήλωση στο Γοργοπόταμο για την Εθνική Αντίσταση. Στεφάνι κατέθεσαν και στον ανδριάντα του Αρη Βελουχιώτη στη Λαμία.
17. Ο Γεν. Γραμματέας κατέθεσε στεφάνι στον Άγνωστο Στρατιώτη για τον εορτασμό της Εθνικής Αντίστασης.
18. Το Δ.Σ. αποφάσισε ομόφωνα την αποδοχή των 8000€ που μας επιχορήγησε με απόφαση του Προέδρου της Βούτση Νίκου, η Βουλή των Ελλήνων, για τον εκσυγχρονισμό και ανακαίνιση του κτηρίου του ΕΑΤ-ΕΣΑ.
19. Πήραμε απόφαση για την εκκαθάριση των αρχείων Μητρώου του Συνδέσμου.
20. Στις 27-12-16 έγινε σύσκεψη στην Περιφέρεια για την ολική ανακαίνιση του κτηρίου του ΕΑΤ-ΕΣΑ. Ειπώθηκε ότι τα έργα θα δημοπρατηθούν από την Περιφέρεια. Όπως ενημέρωσε το Δ.Σ. ο τεχνικός Σύμβουλος του ΣΦΕΑ συναγωνιστής Πάντος Στέφανος στο κτήριο θα γίνει επισκευή της οροφής, θα γίνουν ηλεκτρικές και υδραυλικές εγκαταστάσεις, καινούριο W.C., νέα πατώματα στους δύο μεγάλους χώρους και στα δύο γραφεία, σοβάδες, τζάμια, 6 κλιματιστικά μηχανήματα, κουφώματα. Ο προϋπολογισμός από την Περιφέρεια φθάνει τις 155.000€

Το Δ.Σ. αποφάσισε ομόφωνα να αποδεχθεί την χρηματοδότηση για τις επισκευές του κτηρίου 5 βάσει της μελέτης της Περιφέρειας και επεσήμανε ότι αυτό να γίνει με σεβασμό στην ιστορικότητα του κτηρίου.

21. Στις 12-2-17 κόψαμε την πίτα του Συνδέσμου στο Ξενοδοχείο Golden City που απεδείχθη μικρός χώρος λόγω της μεγάλης προσέλευσης μελών και φίλων του Συνδέσμου. Η παρουσία για πρώτη φορά του Γ.Γ. του ΚΚΕ συναγωνιστή Κουτσούμπα Δημήτρη στην εκδήλωση τιμά τον ΣΦΕΑ.

Αποφασίστηκε να γίνει αποδεκτή η επιχορήγηση του ΣΦΕΑ ΜΕ 10.000€ από τον Πρόεδρο της Βουλής Ν. Βούτση ώστε να γίνει κατορθωτή η ίδρυση μετά την παραχώρηση από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας του χώρου στο Πολεμικό Μουσείο, ώστε να δημιουργηθεί ο χώρος Μνήμης για την Αντιδικτατορική Αντίσταση στη Θεσσαλονίκη.

22. Η έκθεση για τη Γυάρο που έγινε εδώ ανέβηκε και στο Βαφειοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Επίσης μετά από ενέργειες βουλευτών μελών μας ανέβηκε στη Θεσσαλονίκη και η έκθεση «Σκοτεινή Επταετία» του Ιδρύματος της Βουλής. Μεγάλη η επιτυχία των δυο εκθέσεων.
23. Στις 6-4-17 λάβαμε μέρος στην περικύκλωση της Γερμανικής Πρεσβείας που κάλεσε το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας στην Ελλάδα, από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
24. Η Οργάνωση Ντοκουμέντα 14 άρχισε στις 6-4-17 με διάρκεια έως 16-7-17 εκδηλώσεις στην Αθήνα και ζήτησε τη συνεργασία μας. Η πρόταση συζητήθηκε και μάλιστα έντονα σε κάποιες στιγμές, μπήκε σε ψηφοφορία και καταψηφίστηκε. Κάθε μέρα όμως επισκέπτονται το χώρο του Μουσείου ΕΑΤ-ΕΣΑ πολλοί ξένοι επισκέπτες που ήρθαν στη χώρα μας λόγω της Ντοκουμέντα 14.
25. Για την επέτειο της επιβολής της δικτατορίας στις 21-4-17 και με τη συμπλήρωση 50 χρόνων, το Δ.Σ. αποφάσισε τις παρακάτω εκδηλώσεις:

α) Κατάθεση στεφάνων στις 21-4-17 στην προτομή του αγωνιστή Μουστακλή Σπύρου στον προαύλιο χώρο του ΕΑΤ-ΕΣΑ. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν όλα τα Δημοκρατικά Κόμματα, αντιπροσωπείες αντιστασιακών οργανώσεων και μαζικοί κοινωνικοί φορείς. Η ΕΡΤ πρόβαλε αποσπάσματα από την εκδήλωση.
β) Συμμετείχε μαζί με το Δικηγορικό Σύλλογο Γιαννιτσών και το Εργατικό Κέντρο της πόλης στη διημερίδα που έγινε στις 22-23/4/17 .
γ) Συμμετείχε με ομιλία του προέδρου έξω από το Εφετείο Αθηνών, για δεύτερη φορά, στη συγκέντρωση που απαιτούσε επίσπευση της δίκης της Χ.Α. και πολιτική απομόνωσή της.
δ) Διοργάνωσε εκδήλωση στις 28-4-17 στο χώρο του ΕΑΤ-ΕΣΑ με θέμα «Μουσική, ήχος και δικτατορία», πρόταση που μας είχε γίνει από το Μουσικολόγο Σολωμό Μάκη κρατούμενος ο ίδιος όταν ήταν 5 ετών μαζί με τη μητέρα του. Η εκδήλωση είχε πολύ μεγάλη επιτυχία και ο χώρος απεδείχθη μικρός.
ε) Διοργάνωσε μαζί με το Ίδρυμα Σάκη Καράγιωργα στις 29-4-17 εκδήλωση στον Πύργο Ηλείας για να τιμήσει μαζί με το Σάκη Καράγιωργα και όλους τους αντιδικτατορικούς αγωνιστές. Η εκδήλωση έγινε γιατί υπήρχαν πληροφορίες για μετονομασία της πλατείας που έχει το όνομα του Σάκη Καράγιωργα από το Δήμαρχο Πύργου.
Κι αυτή η εκδήλωση είχε πολύ μεγάλη επιτυχία και αναδεικνύει την πρόταση για εκδηλώσεις του ΣΦΕΑ στην επαρχία, σε διάφορες επετείους αλλά και για οποιουσδήποτε άλλους λόγους.
στ) Συμμετείχαμε στο 3ήμερο Συνέδριο για τα 50 χρόνια από την επιβολή της χούντας που διοργάνωσε το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και η Αρχή Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας (ΑΣΚΙ). Στο Συνέδριο έκαναν παρεμβάσεις πολλά μέλη του Συνδέσμου.
ζ) Συμμετείχαμε με ομιλία του Προέδρου και παρεμβάσεις μελών μας στην ημερίδα της ΕΜΙΑΝ για τα τετράδια φυλακής.
η) Συμμετείχαμε μετά από πρόσκληση στην εκδήλωση του Ιδρύματος Νίκου Πουλαντζά για τα 50 χρόνια από την επιβολή της δικτατορίας.

26. Με την παρουσία του Προέδρου της Βουλής κ. Ν. Βούτση και του Αναπληρωτή Υπουργού του ΥΠΕΘΑ κ. Δημήτρη Βίτσα, έγιναν στις 5-5-17 τα εγκαίνια του χώρου Μνήμης για την αντιδικτατορική Αντίσταση στο Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης. Ομιλία έκανε και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου συναγωνιστής Μανταίος Κώστας. Ο κόσμος πολύς και η συγκίνηση ακόμη περισσότερη. Εντύπωση έκανε και η απαίτηση του κόσμου για δημιουργία Αντιστασιακού Μουσείου μέσα στο Επταπύργιο.
27. Στις 9-5-17 επέτειος λήξης του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και ήττας του Ναζισμού, καταθέσαμε στεφάνι στον Άγνωστο Στρατιώτη, δια του Γεν. Γραμματέα.

28. Αντιπροσωπεία από τον Γενικό Γραμματέα και μέλη του Δ.Σ. παρεβρέθηκε στις 22-5-2017 στην εκδήλωση προς τιμήν της εξέγερσης του «Βέλους».

Ευχαριστούμε τον Πρόεδρο της Βουλής για τις τρεις χορηγήσεις που έκανε στο ΣΦΕΑ, 8.000,00 € για τον εξοπλισμό του κτιρίου του ΕΑΤ-ΕΣΑ, 10.000,00 € για το χώρο Μνήμης Αντιδικτατορικής Αντίστασης στη Θεσσαλονίκη και 2.00,00 € για έξοδα μετάβασης και παραμονής και γενικά της εκδήλωσης για τον Σάκη Καράγιωργα στον Πύργο.
Ευχαριστούμε για τις δωρεές που έκαναν ώστε να ολοκληρωθεί ο χώρος Μνήμης για την Αντιδικτατορική Αντίσταση στη Θεσσαλονίκη τους συναγωνιστές:
Μηταφίδη Τριαντάφυλλο 1.000,00 € για αγορά οθονών αφής, Χορομίδη Κ. ποσό 1.000,00 € και Όχονου Ν. για τις ξυλουργικές εργασίες 5.500,00 €.
Επίσης, ευχαριστούμε τον συναγωνιστή Πρωτοψάλτη Δημήτηρη για την δωρεά 700,00 € ώστε να γίνει δυνατή η επανέκδοση του φυλλαδίου για την Γυάρο.