«Έφυγε» από τη ζωή το μέλος του “ΣΦΕΑ 1967-1974” Κάτια Χουλιάρα -Ανωμερίτη

Η Κάτια Χουλιάρα, ανέπτυξε πλούσια αντιδικτατορική δράση, σε όλη τη διάρκεια της 7χρονης Στρατιωτικής Δικτατορίας.

Συνελήφθη το βράδυ της 23ης Οκτωβρίου 1969 μαζί με τα μέλη του ΕΔΚ Γιώργο Ανωμερίτη, Δημοσθένη Δώδο, Γιάννη Μυλωνά, Δημήτρη Παπαϊωάννου και Βασίλη Ράπανο, κατά τη διάρκεια επιχείρησης τοποθέτησης βομβών σε εννιά τράπεζες της Αθήνας.

Οδηγήθηκε, μαζί με τους άλλους συλληφθέντες στην Ασφάλεια Μπουμπουλίνας, όπου, ύστερα από ανάκριση έξι ημερών, χωρίς τη συμπαράσταση δικηγόρων, μετά την έκδοση βουλεύματος που τους διανεμήθηκε την τελευταία νύχτα, στο Στρατοδικείο. Έτσι, επτά μέρες μετά τη σύλληψή τους στέλνονται στο Διαρκές Στρατοδικείο Αθηνών, όπου καταδικάζονται με συνοπτική διαδικασία.

Την Κάτια Χουλιάρα, Φοιτήτρια τότε, το έκτακτο Στρατοδικείο την καταδίκασε σε 7 Χρόνια Κάθειρξη.

Κρατήθηκε, 4 χρόνια, στις Φυλακές Αβέρωφ και Κορυδαλλού

Το 1975, με την ίδρυση του ΣΦΕΑ 1967-1974, η Κάτια Χουλιάρα γίνεται μέλος του και το 1977 εκλέγεται μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου, συμβάλλοντας στην οργάνωση και δραστηριοποίησή του.

Το Δ.Σ. του ΣΦΕΑ, οι συναγωνίστριες και οι συναγωνιστές της, με θλίψη για την απώλειά της, εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στο σύζυγό της Γιώργο Ανωμερίτη, στην οικογένεια και τους οικείους της.

  • Η Κηδεία της Κάτιας Χουλιάρα, θα γίνει την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου στις 11:30 Π.Μ. στο Νεκροταφείο Δάφνης-Αγίου Δημητρίου.

Για το Δ.Σ. του ΣΦΕΑ 1967-1974

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΝΙΚΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ