«Έφυγε» από τη ζωή, το μέλος του ΣΦΕΑ, Δημοσθένης Δώδος

Χάσαμε χτες, εντελώς αναπάντεχα, τον Δημοσθένη Δώδο, αγαπημένο σύντροφο, συναγωνιστή και συγκρατούμενο στα «πέτρινα»    χρόνια της χούντας.

Ο σ. Δημοσθένης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1948. Τον Οκτώβριο του 1969 συνελήφθη για την αντιδικτατορική του δράση και βασανίστηκε στο κολαστήριο της Μπουμπουλίνας, μαζί με τους Γιώργο Ανωμερίτη, Βασίλη Ράπανο, Παπαϊωάννου Δημήτρη, Μυλωνά Γιάννη, Χουλιάρα Κάτια, Κατσαρό Δημήτριο και Δεσποινιάδη Δημοσθένη.

   Επτά μέρες μετά το Έκτακτο Στρατοδικείο Αθηνών τους καταδίκασε σε πολυετή κάθειρξη –τον Δημοσθένη σε 25 χρόνια.

   Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στην Πάντειο και στο Βερολίνο.

Εργάστηκε στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών. Ασχολήθηκε με θέματα εκλογικής κοινωνιολογίας και από το 2001 δίδαξε στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, μέχρι την Αφυπηρέτησή του το 2015, ως αναπληρωτής καθηγητής.

Διετέλεσε αντιπρόεδρος της Εταιρίας Διάσωσης Ιστορικών Αρχείων (ΕΔΙΑ) 1940-1974 Κ-Δ Μακεδονίας, καθώς και του Δ,Σ, του ΚΘΒΕ από το 2015 - 2019.

Ήταν μέλος της Οργάνωσης Πανεπιστημιακών του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Τα μέλη του Δ.Σ. του ΣΦΕΑ, με θλίψη για την απώλειά του, εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

 

> Λόγω των περιοριστικών υγειονομικών μέτρων,  σύμφωνα με επιθυμία της οικογένειάς του, η πολιτική κηδεία - αποχαιρετισμός  του συναγωνιστή Δημοσθένη Δώδου θα γίνει την ΚΥΡΙΑΚΗ  11 ΑΠΡΙΛΙΟΥ από τα ΝΕΚΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ (ΘΕΡΜΗ) από τις 11:00 π.μ. έως την 2:00 μ.μ. Η σωρός του θα αποτεφρωθεί στο Αποτεφρωτήριο της Ριτσώνας.

 

Για το ΔΣ του ΣΦΕΑ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΝΙΚΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ