Times - шаблон joomla Joomla
Δευτέρα, 26 Ιούλιος 2021

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η Γ.Σ. ΤΟΥ ΣΦΕΑ Featured

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΦΕΑ

     Μέσα στις δύσκολες συνθήκες λόγω κορονοϊού και καλοκαιρινής ζέστης, πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του ΣΦΕΑ, με τα απαραίτητα μέτρα προστασίας από τον COVID-19 και από τη Ζέστη, με απολυμαντικά, αποστάσεις, μάσκες, και με τοποθέτηση μεγάλων ομπρελών σκίασης.

Την έναρξη της Γ.Σ. έκανε ο πρόεδρος του απερχόμενου Δ.Σ. Σπύρος Χαλβατζής, ο οποίος μετά την εκλογή του Προέδρου και του Γραμματέα της ΓΣ ανέφερε:

          Αγαπητοί συναγωνιστές και συναγωνίστριες

          Και στη σημερινή Γενική μας συνέλευση, είμαστε υποχρεωμένοι να αναφερθούμε σε μερικά γεγονότα που μεσολάβησαν, επαναλαμβάνοντας σημεία που είχαμε υπογραμμίσει στην περσινή μας Γενική Συνέλευση.

          Ήδη, έχω δεχτεί τηλεφωνήματα από συναγωνιστές και συναγωνίστριες, που κατά κάποιο τρόπο, διαμαρτύρονταν γιατί το Δ.Σ. του Συνδέσμου αποφάσισε, μέσα σε αυτές τις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, Ζέστη & Κορονοϊός, διακοπές, την προκήρυξη της Γ.Σ. και τις εκλογές.

          Η απάντηση που έδινα ήταν ότι: Υπήρχαν προτάσεις να πάμε τον Σεπτέμβρη. Μέλος του Δ.Σ. σε συνεδρίαση, πρότεινε να πάμε τον Οχτώβρη. Μέλος του ΔΣ από τη Θεσσαλονίκη έστειλε mail που ζητούσε να πάμε τον Σεπτέμβρη. Ωστόσο, μερικοί συναγωνιστές επέμεναν να προχωρήσουμε άμεσα, ακόμα και πριν αρθούν τα τελευταία μέτρα. Μίλησαν ακόμα για κίνδυνο διορισμού διοίκησης. Ειπώθηκε ότι υπήρχε πρόθεση να μην προχωρήσουμε σε Γ.Σ και εκλογές.

          Ύστερα από τα τελευταία, εισηγήθηκα στο ΔΣ να προχωρήσουμε στην προκήρυξη Γ.Σ. και εκλογών, παίρνοντας, ασφαλώς, όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας των συναγωνιστών και συναγωνιστριών μας. Βέβαια, έχοντας σχεδόν, σίγουρο ότι, θα στερούσαμε τη δυνατότητα σε συναγωνιστές και συναγωνίστριες από τη Βόρειο Ελλάδα και άλλες περιοχές να ασκήσουν αυτό το δικαίωμά τους.

          Συναγωνιστές και συναγωνίστριες

          Ο χρόνος δράσης που θα συζητήσει και αυτή η Γ.Σ όπως και η περσινή είναι, αντικειμενικά, κολοβός.

          Κι΄ αυτό γιατί, από τον ένα (1) χρόνο που εξετάζουμε τη δράση μας, από τους 12 μήνες, δηλαδή, οι 10 ήταν περίοδος καραντίνας και περιορισμών, καθώς και καλοκαιρινοί μήνες. Θυμόμαστε ότι, μετά την περσινή μας Γ.Σ. στις 28/6/2020 άνοιξαν τα βόρεια σύνορα μας για τον τουρισμό και είχαμε την τρομακτική κατάσταση στα Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και γενικότερα.

          Δεν σας κρύβουμε ότι πολύ προβλημάτισε το ΔΣ η πραγματοποίηση της ΓΣ. Πολλές φορές, όπως ανάφερα, συζητήσαμε γι΄ αυτό το θέμα.

          Το κύριο πρόβλημά μας ήταν και παραμένει, το πώς θα διασφαλίσουμε τους όρους εκείνους που θα εξασφάλιζαν την προστασία της υγείας των συναγωνιστών και συναγωνιστριών μας. Γιατί όλοι μας ανήκουμε στην ομάδα υψηλού κινδύνου, όχι μόνο λόγω ηλικίας, αλλά και για λόγους υγείας.

          Σημειώνουμε ότι πολλοί συναγωνιστές μας απ τη Θεσσαλονίκη και την επαρχία, αντικειμενικά, φοβούνται να εκτεθούν, ταξιδεύοντας με τα μέσα μαζικής μεταφοράς και σε συνθήκες καύσωνα.

          Το δεύτερο που σημειώνουμε είναι ότι και στο διάστημα της καραντίνας οξύνθηκαν πολλά από τα λαϊκά προβλήματα.

          Εργοδότες συνεχίζουν να απολύουν ή αλλάζουν τις εργασιακές σχέσεις. Ειδικά έχουμε αρνητικές αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις σε βάρος των εργαζομένων. σε όλο τον κόσμο και στη χώρα μας.

          Η οικονομική κατάσταση των εργαζομένων χειροτερεύει και δεν προοιωνίζεται τίποτα καλό γι΄ αυτούς για τους αυτοαπασχολούμενους, τους συνταξιούχους και τη νεολαία στο επόμενο διάστημα.

          Γι΄ αυτό άλλωστε από τη βουλή ψηφίστηκαν νομοσχέδια

που θέλουν να περιορίσουν δραστικά τις κινητοποιήσεις και να βάλουν εμπόδια στις απεργίες των εργαζομένων. Ακόμα και το οχτάωρο, καθώς και οι υπερωρίες, το επικουρικό, μπήκαν στην κλίνη του Προκρούστη. Για την αντιμετώπιση των κινητοποιήσεων στην μετά κορονοϊού εποχή, εντάθηκε ο αυταρχισμός και η αστυνομοκρατία.

          Όλα αυτά, είναι φανερό ότι μας ανησυχούν σοβαρά. Τη στιγμή μάλιστα που άνοιξαν οι πύλες εισόδου της χώρας για τον τουρισμό.

          Μάθαμε από τους επιστήμονες ότι η αναζωπύρωση της δράσης του κορονοιού ειδικά η παραλλαγή Δ συνιστά νέο σοβαρό κίνδυνο.

          Οι υγειονομικοί της χώρας με λειψά μέσα έδωσαν και δίνουν τη μάχη, αλλά η αυτοθυσία δεν φτάνει σε ένα Δημόσιο Σύστημα Υγείας που έχει τεράστιες ελλείψεις προσωπικού και μέσων.

          Τρίτο και τελευταίο που σημειώνουμε, για άλλη μια φορά, είναι ότι συνεχίζεται πιο έντονα η δραστηριότητα της Αστικής τάξης της Τουρκίας ενάντια στα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας & της Κύπρου, παρά τις συναντήσεις και τις επίσημες δηλώσεις φιλίας.

          Τούρκοι αξιωματούχοι με καθημερινές δηλώσεις τους παίζουν με τη φωτιά. Συνεχίζονται οι προκλητικές κινήσεις στο Αιγαίο και στα χωρικά ύδατα της Κύπρου και αλλού. Στόχος τους είναι η συνεκμετάλλευση του Αιγαίου κάτω από την ομπρέλα του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ.

          Επίσης, οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και δράσεις των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και όχι μόνο, στην ευρύτερη περιοχή και ειδικά στη Μαύρη Θάλασσα, για την περικύκλωση της Ρωσίας, περνούν σε νέα πολύ επικίνδυνη φάση.

Ως ΣΦΕΑ θέλουμε την απεμπλοκή της χώρας μας από αυτές τις ιμπεριαλιστικές επεμβατικές δραστηριότητες, γιατί συνιστούν μέγα κίνδυνο για την Ελλάδα.

          Αγαπητοί συναγωνιστές και συναγωνίστριες

          Ολα αυτά και πολλά άλλα που συμβαίνουν γύρω μας και δίπλα μας, μας υποχρεώνουν να είμαστε σε επαγρύπνηση, σε εγρήγορση, σε ετοιμότητα.

          Όπως μέχρι σήμερα και στις συνθήκες του Κορονοϊού δεν μείναμε με χέρια σταυρωμένα, παρεμβαίνοντας στην πολιτική επικαιρότητα, έτσι και από δω και πέρα θα είμαστε έτοιμοι για όλα. Σε αυτό το διάστημα, ο ΣΦΕΑ με την υπεύθυνη και συνεπή στάση του, ανέβασε το κύρος του, στους εργαζόμενους και την νεολαία. Σε πολλά ζητήματα του αναγνωρίστηκε πρωταγωνιστικός ρόλος.

         

          Αυτό το διάστημα, ειδικότερα στην περίοδο του κορονοϊού έφυγαν από τη ζωή αρκετοί συναγωνιστές και συναγωνίστριες, σύντροφοί μας. Πριν δύο βδομάδες αποχαιρετήσαμε την Αντιπρόεδρο του Συνδέσμου, συναγωνίστρια Δώρα Κουλμανδά, με την οποία συμπορευτήκαμε για πάνω από μισό αιώνα. Η ιδιομορφία ήταν ότι λόγω των μέτρων, στερηθήκαμε της δυνατότητας, να πάμε στην κηδεία συναγωνιστών μας, να τους αποχαιρετίσουμε από κοντά. Ας κρατήσουμε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη τους.

Ας ξεκινήσουμε, λοιπόν τη Γενική μας Συνέλευση.

          Για την διεξαγωγή της Γενικής Συνέλευσης, έχω να προτείνω για Πρόεδρο της Γ.Σ. τον συναγωνιστή Θόδωρο Τζιατζή.

          Αν υπάρχει άλλη πρόταση.

Μετά την εκλογή Προέδρου και Γραμματέα της Γ.Σ.

          Μπορούμε να ακούσουμε τον Απολογισμό από τον Γραμματέα του ΣΦΕΑ συναγωνιστή Νίκο Τριανταφύλλου.

……………………………

     Μετά το άνοιγμα του Προέδρου, στο βήμα της ΓΣ ανέβηκε ο Γενικός Γραμματέας του απερχόμενου ΔΣ, Νίκος Τριανταφύλλου, ο οποίος παρουσίασε τον Απολογισμό Δράσης του ΔΣ για την Περίοδο Ιούνης 2020 – Ιούνης 2021, και το Πρόγραμμα Δράσης του ΣΦΕΑ, για τον επόμενο χρόνο.

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ του Δ.Σ. του “ΣΦΕΑ 1967-1974”

ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΙΟΥΝΗΣ 2020 – ΙΟΥΝΗΣ 2021.

          Αγαπητοί συναγωνιστές, καλημέρα!

Σύμφωνα με το καταστατικό του συνδέσμου σας παρουσιάζω τον απολογισμό δράσης του Δ.Σ. για την περίοδο Ιούνης 2020 – Ιούνης 2021.

   Στη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο του 2020, κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες λόγω Κορωνοϊού, ψηφίστηκε ο Προγραμματισμός Δράσης για την Περίοδο Ιούνης 2020 –Ιούνης 2021 και εξουσιοδοτήθηκε το ΔΣ για την εξειδίκευση και υλοποίηση του.

Ο προγραμματισμός αυτός, στηρίχτηκε στην πείρα που αποκτήθηκε από τη δράση του Συνδέσμου τα προηγούμενα χρόνια και έθετε ως προτεραιότητα τον σχεδιασμό και την οργάνωση δραστηριοτήτων που θα αναβάθμιζαν τον σύνδεσμο και το ρόλο του, για να μην αναφέρεται μόνο στις επετειακές ιστορικές στιγμές και γεγονότα, αλλά να έχει παρέμβαση και σε καθοριστικά σύγχρονα ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους και τη νεολαία, σε μια περίοδο που η επίθεση της κυβέρνησης και των δυνάμεων του κεφαλαίου, ενάντια στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις τους έχει πάρει πρωτοφανή σε έκταση και ένταση διαστάσεις, εκμεταλλευόμενη και τις ειδικές συνθήκες της πανδημίας, καθώς και σε μια περίοδο ολόπλευρης εμπλοκής της χώρας μας στους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, του Αιγαίου και της Μαύρης θάλασσας .

Ο προγραμματισμός καθόριζε συγκεκριμένες και αναγκαίες παρεμβάσεις, σε συνέχεια αυτών που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια, δράσεις που περιέγραφε σε 7 ενότητες. Η πανδημία όπως είναι φανερό δυσκόλεψε πολύ την υλοποίηση αυτών των στόχων, όπως δυσκόλεψε τη ζωή των εργαζομένων και της νεολαίας.

Α) Δράσεις επετειακού χαρακτήρα:

1) εκδηλώσεις Πολυτεχνείου:

2) Εκδηλώσεις κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίττας στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

3) Εκδηλώσεις για την 21η Απριλίου, στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη.            

4) Εκδήλωση στις 23 Ιούλη, ημέρα κατάρρευσης της δικτατορίας, συμμετοχή στην εκδήλωση της ΠτΔ στις 24 Ιούλη και υποδοχή της Προέδρου της Δημοκρατίας, στο ΣΦΕΑ την ίδια ημέρα.

5) Εκδήλωση για τον Γιάννη Χαλκίδη στη Θεσσαλονίκη στις 5 Σεπτέμβρη, με ειδική αναφορά στους συναγωνιστές Γιώργο Τσαρουχά και Βασίλη Μπεκροδημήτρη.

6) Συμμετοχή στις αντικατοχικές εκδηλώσεις στην ΚΥΠΡΟ.

Β) Επισκευή Ανακαίνιση κτηρίου Νο 8 στο Πρώην ΕΑΤ-ΕΣΑ.

Γ) Παρεμβάσεις στο χώρο του Μουσείου του ΣΦΕΑ:

Δ) Οργανωτικά –Λειτουργικά ζητήματα:

Ε) Παρεμβάσεις σε επίκαιρα ζητήματα και γεγονότα:

Ζ) Βελτίωση των οικονομικών του Συνδέσμου.

Ο προγραμματισμός αυτός, όπως γνωρίζετε, έγινε σε συνθήκες μερικής και προσωρινής άρσης των περιοριστικών μέτρων λόγω της πανδημίας και της αβεβαιότητας σχετικά με τις συνθήκες που θα επικρατούσαν μετά το καλοκαίρι του 2020 και ειδικά μετά από το άνοιγμα του τουρισμού και άλλων δραστηριοτήτων χωρίς την τήρηση σοβαρών μέτρων αναχαίτισης της διασποράς της νόσου.

 

Α) Επετειακές Εκδηλώσεις:

1) Σε συνθήκες προσωρινής άρσης των περιοριστικών μέτρων, πραγματοποιήσαμε, με τήρηση όλων των αναγκαίων μέτρων, την εκδήλωση για τα 46 χρόνια από την κατάρρευση της Στρατιωτικής Δικτατορίας, με τη συμμετοχή μελών και φίλων του συνδέσμου, αντιπροσωπειών Κομμάτων και μαζικών φορέων. Σημειώνουμε την παρουσία του Πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και του Προέδρου της Βουλής Κου Κωνσταντίνου Τασούλα, από τον οποίο αποσπάσαμε την υπόσχεση για την οικονομική ενίσχυση του Συνδέσμου. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε αντιπροσωπεία αντιστασιακών από την Κύπρο και ο Πρόεδρος του ΣΦΕΑ έδωσε αναμνηστική Πλακέτα στον Γιώργο Λουκά, Πρόεδρο του Μητρώου Μαχητών Κύπρου, για την συνεισφορά στην ανάπτυξη σχέσεων φιλίας με τον ΣΦΕΑ.

2) Την επόμενη ημέρα, 24 Ιούλη είχαμε την Επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας Κας Κατερίνας Σακελλαροπούλου στο Χώρο του ΣΦΕΑ. Την Πρόεδρο της Δημοκρατίας συνόδευαν ο Περιφερειάρχης Αττικής και ο Δήμαρχος Αθηναίων.

Την ίδια μέρα, συμμετείχαμε στην εκδήλωση που έγινε στο Προεδρικό Μέγαρο.

3) Για πρώτη Φορά, μετά από πολλά χρόνια δεν πήγαμε στην Κύπρο, λόγω αναβολής των αντικατοχικών εκδηλώσεων.

α) Στις 21 Ιούλη 2020, μετά από απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, συμμετείχαμε στην εκδήλωση που έγινε στον Ωρωπό, για την παραχώρηση των πρώην φυλακών στο δήμο Ωρωπού. Παραβρέθηκαν: η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός, ο πρόεδρος της βουλής, ο Δήμαρχος Ωρωπού και άλλοι. Χαιρετισμό στην εκδήλωση απεύθυνε και ο πρόεδρος του συνδέσμου Σπύρος Χαλβατζής.

   Το δεύτερο κύμα της πανδημίας που εκδηλώθηκε αμέσως μετά το καλοκαίρι του 2020, επέβαλε νέα περιοριστικά μέτρα που χρονικά επεκτάθηκαν μέχρι σήμερα και που επέδρασαν, εκτός των άλλων και στη λειτουργία και δράση του Συνδέσμου, με την απαγόρευση της Διαδημοτικής και Διανομαρχιακής μετακίνησης, την απαγόρευση συναθροίσεων σε κλειστούς και ανοικτούς χώρους κ.λ.

Για τους Λόγους αυτούς, τυπικούς και ουσιαστικούς, δεν πραγματοποιήθηκαν οι καθιερωμένες εκδηλώσεις:

 • για τον Γιάννη Χαλκίδη στη Θεσσαλονίκη.
 • για το Πολυτεχνείο.
 • για την Πρωτοχρονιά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
 • για τα 54 χρόνια από τη επιβολή της δικτατορίας.
 • Η συζήτηση του Προέδρου, με την αδελφή του Τσικουρή, για διοργάνωση εκδήλωσης προς τιμή του, δεν κατέληξαν σε κάτι οριστικό, λόγω της πανδημίας.

Πα’ όλα αυτά, ο Σύνδεσμος, τίμησε τις Ιστορικές στιγμές του αντιδικτατορικού αγώνα και τους αγωνιστές, με καταθέσεις στεφανιών και συμβολικές εκδηλώσεις.

Αντιπροσωπεία του Συνδέσμου κατέθεσε στεφάνι:

 • Στις 17/11/2020 στο χώρο του Πρώην ΕΑΤ-ΕΣΑ στην Αθήνα (μαζί με άλλους μαζικούς φορείς) και στο Μνημείο Εκτελεσθέντων αγωνιστών στο Γεντί Κουλέ στην Θεσσαλονίκη. Στη Θεσσαλονίκη, το μέλος του Δ.Σ. Τάκης Εξαδάκτυλος, υπεύθυνε χαιρετισμό σε εκδήλωση που πραγματοποίησαν μαζικοί φορείς μπροστά από το Αμερικάνικο Προξενείο.

Για το Πολυτεχνείο συνέντευξη στην Εφημερίδα ΧΑΡΑΥΓΗ παραχώρησαν ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας του ΣΦΕΑ.

Συνέντευξη σε εφημερίδα κα σε site της Ναυπάκτου, έδωσε το μέλος του ΔΣ Βασίλης Δούρος.

Συνέντευξη σε Τοπικό Ραδιόφωνο του Αγρινίου έδωσε το μέλος του ΣΦΕΑ Θανάσης Αλεξάκης.

Συνέντευξη στο Site ALT. gr παραχώρησε το μέλος του ΔΣ Θεόδωρος Τζιαντζής.

Για τον Γιορτασμό του Πολυτεχνείου είχαμε συνάντηση με τον Πρύτανη του ΕΜΠ και συμμετείχαμε σε διαδικτυακή συζήτηση για την διοργάνωση των εορταστικών εκδηλώσεων. Σε αυτή τη συζήτηση ξεκαθαρίσαμε πως ο ΣΦΕΑ δεν διατίθεται να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε εκδήλωση στο χώρο του Πολυτεχνείου όσο αυτό τελεί υπό αστυνομική κατάληψη. Με δηλώσεις μας στον τύπο δηλώσαμε τη συμμετοχή μας, με ολιγομελή αντιπροσωπεία του ΔΣ, στην εκδήλωση των εργατικών και άλλων φορέων μπροστά από τα προπύλαια το μεσημέρι της 17ης Νοέμβρη. Αντιπροσωπεία του ΔΣ ( Τριανταφύλλου, Βασιλείου, Σκουρτόπουλος, Τσολακίδου, Βαλαβάνη) με το πανό του Συνδέσμου, ήταν στην κεφαλή της εκδήλωσης και δέχτηκε την επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων και της «αύρας».

Για το ζήτημα, της συμμετοχής μας στις εκδηλώσεις αυτές, 10 μέλη του Δ.Σ. με μακροσκελή ανακοίνωσή τους, που το DOCUMEΝΤO παρουσίασε ως ανακοίνωση του ΣΦΕΑ, επικαλούμενα το ζήτημα της πανδημίας, τάχθηκαν κατά της πραγματοποίησης εκδηλώσεων για το Πολυτεχνείο, αναφέροντας μεταξύ άλλων:  « Όσο βαρύ κι αν είναι το συμβολικό φορτίο της επετείου, τίποτα δεν έχει μεγαλύτερη αξία από την περιφρούρηση της ανθρώπινης ζωής. Από αυτή την άποψη, η επιλογή της πολιτικής σύγκρουσης γι’ αυτό το ζήτημα ευνοεί εκείνους που ούτως ή άλλως επιχειρούσαν πάντοτε να υποβαθμίσουν τη σημασία της εξέγερσης. Αλλά και εκθέτει εκείνους που επιμένουν να αγνοούν την ασφυκτική κατάσταση του δημόσιου συστήματος υγείας.   Επομένως, λόγοι προστασίας της ήδη ευάλωτης υγείας των συναγωνιστριών-συναγωνιστών μας αλλά και προπαντός των συμπολιτών μας που κατά παράδοση και όχι μόνον συμμετέχουν μαζικά στις εκδηλώσεις του Πολυτεχνείου, επιβάλλουν, κατά τη γνώμη μας, να μην πραγματοποιηθούν φέτος διαδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου».

Η δε εφημερίδα των Συντακτών, επικαλούμενη την ανακοίνωση των 10, αναφέρει: «Μπέρδεμα με τις ανακοινώσεις του ΣΦΕΑ».

Το υπόμνημα που με πρωτοβουλία του ΣΦΕΑ προσυπόγραψαν μαζικοί φορείς, συνδικαλιστές και προσωπικότητες και στην συνέχεια προσυπόγραψαν και οι βουλευτές των τριών κομμάτων (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΜΕΡΑ 25) για να ανακληθεί η απαγορευτική διάταξη για τις συναθροίσεις και διαδηλώσεις, όπως και η βίαιη αστυνομική επίθεση διάλυσης της ειρηνικής και πειθαρχημένης εκδήλωσης στο κέντρο της Αθήνας, έδειξε πόσο άστοχη και πολιτικά ακατάληπτη ήταν η θέση των 10 μελών του Δ.Σ., που αντικειμενικά υπονόμευαν τον αγωνιστικό εορτασμό.

Ταυτόχρονα, η συμμετοχή του ΣΦΕΑ, στην επιτροπή που επισκέφτηκε τον Πρόεδρο της Βουλής, τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, φανερώνει το κύρος του Συνδέσμου μας. Να σημειώσουμε πως ο ΣΦΕΑ στην επιτροπή αυτή, συμμετείχε εκπροσωπώντας τους φορείς που είχαν υπογράψει το σχετικό υπόμνημα και όσους το προσυπόγραψαν μέσα σε λίγο χρόνο.

 • Στις 21 Απριλίου 2021 καταθέσαμε στεφάνι στο Χώρο του ΕΑΤ-ΕΣΑ στην Αθήνα και στο Μνημείο των Εκτελεσθέντων Αγωνιστών στο Γεντί Κουλέ στην Θεσσαλονίκη, τιμώντας τους αγωνιστές της Αντιδικτατορικής Αντίστασης. Τις θέσεις του ΣΦΕΑ, στο σύντομο χαιρετισμό του, παρουσίασε ο Πρόεδρος Σπύρος Χαλβατζής κατά την κατάθεση του στεφανιού.
 • Την 1η Μάη 2021 αντιπροσωπεία του ΣΦΕΑ κατέθεσε στεφάνι στο σκοπευτήριο της Καισαριανής, στη μνήμη των 200 κομμουνιστών που εκτελέστηκαν την πρωτομαγιά του 1944 από τους ναζί κατακτητές.
 • Την 9η Μάη 2021 αντιπροσωπεία του ΣΦΕΑ κατέθεσε στεφάνι στο σκοπευτήριο της Καισαριανής, στη μνήμη των Αγωνιστών της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών.
 • Την Πρωτοχρονιά και το Πάσχα, στείλαμε ευχετήρια κάρτα σε μέλη μας, σε φίλους του συνδέσμου, σε δήμους, υπηρεσίες και σε μαζικούς φορείς.
 • Συμμετείχαμε στη διαδικτυακή εκδήλωση για την Παλαιστίνη, με εκπρόσωπό μας την Νάντια Βαλαβάνη (οι παρεμβάσεις ήταν στην Αγγλική γλώσσα) καταγγέλλοντας την εγκληματική δράση του Ισραήλ ενάντια στο Λαό της Παλαιστίνης, δράση που στηρίζεται στην αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, από τις ΗΠΑ.
 • Ο Πρόεδρος του ΣΦΕΑ, συμμετείχε στην εκδήλωση για το Κίνημα του Ναυτικού και είχε συζήτηση με τον αρχηγό του ΓΕΝ και τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες και έθεσε το αίτημα του Συνδέσμου για την επιστροφή του ΑΤ ΒΕΛΟΣ Μ.Α.Α. στον Πειραιά.

Β) Οργανωτικά – Λειτουργικά Ζητήματα:

Παρά το παρατεταμένο Lockdown που είχε κηρυχτεί, την απαγόρευση της διανομαρχιακής και διαδημοτικής μετακίνησης, το ΔΣ του Συνδέσμου και η Εκτελεστική Επιτροπή Συνεδρίαζαν τακτικά, αντιμετωπίζοντας τα πάγια αλλά και τρέχοντα ζητήματα που δημιουργούσε η επικαιρότητα. Το ΔΣ συνεδρίαζε με ελλιπή μεν σύνθεση, αλλά με την απαιτούμενη απαρτία, λόγω του γεγονότος πως αρκετά μέλη του διέμεναν εκτός Αττικής.

Σε αυτό το διάστημα, υπογράψαμε τη σύμβαση Χρησιδανείου με το Πολεμικό Μουσείο για τα εκθέματα του ΣΦΕΑ που φιλοξενούνται στο Χώρο Μνήμης του Πολεμικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, που εκκρεμούσε εδώ και χρόνια.

Ανανεώσαμε τη σύμβαση με την Infolib για τη φιλοξενία της Ιστοσελίδας. Συντάξαμε τον οικονομικό απολογισμό του 2020.

Ανάμεσα στον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. υπήρχε τακτική τηλεφωνική επικοινωνία, όπως υπήρχε επικοινωνία και με αρκετά μέλη του Συνδέσμου.

Για συγκεκριμένα ζητήματα και τις εξελίξεις που υπήρχαν σε αυτά, με σημειώματα τα οποία αναρτήθηκαν και στην ιστοσελίδα του Συνδέσμου γινόταν ενημέρωση των μελών του ΔΣ αλλά και των μελών που μας έχουν παραχωρήσει το Email τους.

Δεν είναι υπερβολή, αν πούμε ότι την επικοινωνία που είχαμε το τελευταίο δίχρονο με τα μέλη μας δεν την είχαμε σε καμιά άλλη περίοδο του Συνδέσμου.

Παρεμβάσεις σε επίκαιρα ζητήματα και γεγονότα:

Παρακολουθούσαμε από κοντά τις πολιτικές εξελίξεις και ειδικά αυτές που άπτονταν των ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών και παρεμβαίναμε με δελτία τύπου τα οποία δημοσιεύτηκαν στον τύπο και σε ιστοσελίδες, δείχνοντας το στίγμα του Συνδέσμου.

√ 1/07/20 Δελτίο Τύπου ενάντια στο Νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις.

√ 16/07/20 Δελτίο τύπου για Ανεμογεννήτριες στη Γυάρο. Η θέση για τοποθέτηση Ανεμογεννητριών στη ΓΥΑΡΟ διαπερνά το πολιτικό σύστημα, όταν παρά τις εναλλαγές στην κυβερνητική εξουσία, η απόφαση του 2011 για τις ανεμογεννήτριες δεν ανακλήθηκε.

√ 01/10/2020 Δελτίο τύπου –κάλεσμα για συμμετοχή στην συγκέντρωση στο Εφετείο Αθηνών για την ανακοίνωση της απόφασης για τη Χρυσή Αυγή.

√ 15 Σεπτέμβρη 2020 Δελτίο Τύπου για Συμπαράσταση στον δημοσιογράφο Δημήτρη Λαβατσή, στη δίωξη που του άσκησε ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης.

 

√ 15-09- 2020 Δελτίο τύπου για τα Επτά (7) Χρονιά από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

√ 20 Οκτώβρη 2020 Δελτίο Τύπου, με το οποίο ζητούσαμε να τιμωρηθούν οι δολοφόνοι του Ζακ Κωστόπουλου.

√ 21 Οκτώβρη 2020   Δελτίο Τύπου, με το οποίο εκφράσαμε την   αλληλεγγύη μας στους μαθητές που Αγωνίζονταν για τα δικαιώματά τους και καταδικάζαμε τις απαράδεκτες τιμωρητικές λογικές αυταρχισμού, βίας και αυθαιρεσίας εναντίον ανήλικων μαθητών. 

√ 14 Νοέμβρη 2020: καταδικάσαμε την εισβολή της Αστυνομίας στο Πολυτεχνείο και την κατάλυση του Πανεπιστημιακού Ασύλου.

√ 15 Νοέμβρη 2020 Ανακοίνωση του Δ.Σ. του ΣΦΕΑ σχετικά με την απαγόρευση Συγκεντρώσεων –Διαδηλώσεων και μάζεμα υπογραφών από εργατικά σωματεία, μαζικούς φορείς και συνδικαλιστές.

 

√ 18 Νοέμβρη 2020: Χαιρετισμός του Συνδέσμου , προς τους νέους και τους εργαζόμενους που αψηφώντας την Αστυνομική Απαγόρευση, τίμησαν αγωνιστικά το Πολυτεχνείο.  

√ 25 Νοέμβρη 2020 Δελτίο Τύπου, με το οποίο καταγγείλαμε την δίωξη που ασκήθηκε στους Πολιτικούς Αρχηγούς.

√ 22 Ιανουαρίου 2021: Καταγγείλαμε την ενίσχυση του κατασταλτικού μηχανισμού, την ίδρυση «Πανεπιστημιακής Αστυνομίας» και το Κυβερνητικό Σχέδιο «Διαχείρισης των Συναθροίσεων».

√ 09 Φεβρουαρίου 2021: καταγγείλαμε την κλίση σε απολογία των υπευθύνων μαζικών φορέων που καλούσαν τα μέλη τους σε συμμετοχή σε κινητοποιήσεις.

√ 19 Φεβρουαρίου 2021: Καταγγείλαμε την επιλεκτική μεταχείριση των καταδικασμένων κρατουμένων και ζητούσαμε τον σεβασμό την τήρηση των δικαιωμάτων τους, ως κρατούμενοι.

√ 22 Φεβρουαρίου 2021: Συμπαρασταθήκαμε στους αγώνες των Υγειονομικών, για άμεσα μετρά ενίσχυσης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας

√ 05 Μαρτίου 2021: Απαιτήσαμε την υποστήριξη της απόφασης του δήμου Θεσσαλονίκης για την μετονομασία της οδού Χρυσοχόου σε οδό Αλβέρτου Νάρ.

√ 10 Μαρτίου 2021: Καταγγείλαμε τα κρούσματα κρατικής καταστολής κατά των εργαζομένων και της νεολαίας που αντιδρούν στην Κυβερνητική Πολιτική και αγωνίζονται για την προστασία της Υγείας και των δικαιωμάτων τους.

√ 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021: Στα πλαίσια της   Ημέρας των Παλαιστίνιων πολιτικών κρατουμένων στις Ισραηλινές φυλακές (17/04/2021) ζητήσαμε την αποφυλάκιση όλων των παλαιστινίων πολιτικών κρατουμένων.

√ 19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021: Ανακοίνωση για τα 54 ΧΡΟΝΙΑ από την 21ηΑΠΡΙΛΗ του 1967 με την οποία αναφερόμασταν στα προβλήματα των εργαζομένων και την εμπλοκή της χώρας μας στους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς.

√ 28/ 04/ 2021 Δελτίο Τύπου – Επιστολή. Προς: Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, Κοινοποίηση: Υπ. Πολιτισμού, Υπ. Ενέργειας & Περιβάλλοντος, Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, Δήμο Σύρου, σχετικά με αίτημα για τοποθέτηση Ανεμομετρητικού ιστού ύψους 80 Μ. στη Γυάρο και την εγκατάσταση Ανεμογεννητριών στη Γυάρο.

Για το ζήτημα αυτό, αντιπροσωπεία του ΣΦΕΑ, της ΠΕΚΑΜ, της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ και του ΠΣΑΕΑ συναντήθηκαν με τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Κο Πλακιωτάκη . Για το ίδιο ζήτημα η αντιπροσωπεία συναντήθηκε με το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού Κο Διδασκάλου και την Διευθύντρια Αρχαιοτήτων Κα Ανδρουλιδάκη και τους εξέθεσαν τις απόψεις των αντιστασιακών οργανώσεων στο ζήτημα αυτό.

√ 12/05/2021: Καταδικάσαμε τα   εγκλήματα του Ισραήλ κατά των Παλαιστίνιων.

Επισκευή Ανακαίνιση κτηρίου Νο 8 στο Πρώην ΕΑΤ-ΕΣΑ:

Για το ζήτημα αυτό, έχουμε αναφερθεί σε όλα τα Διοικητικά συμβούλια και αναλυτικά ενημερωτικά σημειώματά μας έχουν αποσταλεί στα μέλη του Συνδέσμου και έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα μας.

Παρά τα προβλήματα που δημιούργησαν τα αλλεπάλληλα lockdown, είχαμε αρκετές επαφές αυτό το διάστημα με τους αρμόδιους φορείς και παράγοντες, αλλά και πολλές επισκέψεις στο χώρο μας (κύρια από το Δήμο Αθηναίων), σχετικά με το ζήτημα της Μελέτης Ανακαίνισης του Κτηρίου Νο 8 για τη στέγαση σε αυτό του Μουσείου Αντιδικτατορικής Αντίστασης.

Με την συνεχή πίεση μας, ανατέθηκε η Αρχιτεκτονική μελέτη σε Αρχιτεκτονικό Γραφείο και έχει είδη παραδοθεί. Έχει επιλεγεί ακόμα, η Ομάδα των Μελετητών και επίκειται η ανάθεση και των υπολοίπων μελετών.

Η ομάδα μελέτης (Μουσειολόγοι, Μουσειογράφοι, Ιστορικοί θα πραγματοποιήσουν συνάντηση στο χώρο αυτόν, την Τετάρτη 14/7/21 στις 12:00 για να συντονίσουν τις ενέργειές τους.

Οι συνεχείς αλλαγές υπευθύνων και η απαράδεκτη αναβλητικότητα, από πλευράς δήμου Αθηναίων, έχουν προκαλέσει σημαντική καθυστέρηση στην ανάθεση των (υπολοίπων) μελετών και την σύνταξη της συνολικής μελέτης.

Παρακολουθούμε από κοντά το ζήτημα και με συνεχείς επισκέψεις στους αρμόδιους παράγοντες πιέζουμε για τη συντόμευση των διαδικασιών.

Σημαντική είναι, σε αυτό το ζήτημα, η προσφορά του μέλους του συνδέσμου, Στέφανου Πάντου, με τις παρεμβάσεις και υποδείξεις του στο ζήτημα αυτό.

Να θυμίσουμε πως το 2016 η Περιφέρεια Αττικής, ένταξε το κτήριο Νο 8 στα προς εκτέλεση έργα με προϋπολογισμό 1.600.000,00 Ευρώ , χωρίς όμως να κινήσει άλλες διαδικασίες και μέχρι σήμερα   δεν έχει δαπανηθεί ούτε ένα Ευρώ.

Μετά από προγραμματική σύμβαση ανάμεσα στην Περιφέρεια Αττικής, το Δήμο Αθηναίων, το Υπουργείο Πολιτισμού & τα Νομικά πρόσωπα του Δήμου Αθηναίων, η Σύνταξη της μελέτης του κτηρίου Νο 8 ανατέθηκε στην εταιρεία του δημοσίου «ΑΝΑΠΛΑΣΗ Αθήνας ΑΕ».

Μετά από αυτό, συναντηθήκαμε με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας Κο Χρόνη Ακριτίδη .

Πιέσαμε και πιέζουμε στην κατεύθυνση προώθησης και υλοποίησης των δεσμεύσεών τους.

Συναντηθήκαμε επίσης με το μέλος του Δ.Σ. της Εταιρείας ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΑΘΗΝΑΣ Α.Ε. δημοτικό σύμβουλο, Ρήγα Αξελό . Του εκθέσαμε την κατάσταση και ζητήσαμε τη στήριξή του. Μας υποσχέθηκε πως θα κάνει κάθε τι δυνατό.

Για το ζήτημα αυτό, πολλά μέλη του Δ.Σ. του ΣΦΕΑ, έχουν εναντιωθεί στην εμπλοκή του δήμου Αθηναίων στο ζήτημα της Επισκευής του Κτιρίου Νο 8, θεωρώντας ότι μόνο η Περιφέρεια Αττικής έχει αυτήν την αρμοδιότητα.

Πρέπει να κατανοηθεί πως το κύριο δεν είναι το ποιος θα επισκευάσει –ανακαινίσει το κτίριο. Αλλά ποια θα είναι η Ιστορική Τεκμηρίωση, ποια θα είναι η Μουσειολογική μελέτη και φυσικά ποιος θα είναι ο φορέας διαχείρισης και λειτουργίας του Μουσείου. Και σε αυτά τα σημεία, οφείλουμε να αναφέρουμε πως δεν έχουμε όλοι την ίδια αντίληψη.

Συμφωνούμε όμως πως Έχουμε τη Χρήση του Χώρου και δεν προτιθέμεθα να την παραχωρήσουμε.

Βελτίωση των οικονομικών του Συνδέσμου.

Όπως γνωρίζετε, οι συνδρομές των μελών δεν αρκούν για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών του συνδέσμου.

Απευθυνθήκαμε στον Πρόεδρο της Βουλής και τελικά η Βουλή επιχορήγησε τον Σύνδεσμο με το ποσό των 10000,00 Ευρώ. Το σημαντικό είναι, πως με αυτά τα χρήματα μπορούμε να καλύψουμε και λειτουργικά έξοδα του συνδέσμου. Επιχορήγηση στο σύνδεσμο έκαμε και μέλος του ΣΦΕΑ που δραστηριοποιείται στα ναυτιλιακά.

Παρεμβάσεις στο χώρο του Μουσείου του ΣΦΕΑ:

Είχαμε προγραμματίσει διάφορες παρεμβάσεις στον χώρο του Μουσείου του ΣΦΕΑ. Παρεμβάσεις λειτουργικές, αισθητικές, προβολής και αξιοποίησης κ.λ.

Οι παρεμβάσεις αυτές, αν και υπήρχαν τα χρήματα, δεν έγιναν, γιατί λόγω των συνθηκών δεν υπήρχαν οι προϋποθέσεις για επαφές με προμηθευτές και συνεργεία υλοποίησης τους.

Μετά το καλοκαίρι οι παρεμβάσεις αυτές, όταν οι συνθήκες το επιτρέπουν, μπορούν να υλοποιηθούν αναβαθμίζοντας συνολικά το χώρο του Μουσείου και των Γραφείων του ΣΦΕΑ.

Έφυγαν από τη ζωή.

Στο διάστημα που μεσολάβησε από την προηγούμενη Γ.Σ. του Συνδέσμου, έφυγαν από τη ζωή τα μέλη μας.

Α/Α

ΟΝΟΜΑΤΕΠΟΝΥΜΟ

ΗΛΙΚΙΑ

ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ

1

ΒΑΛΥΡΑΚΗΣ ΣΗΦΗΣ

78

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2021

2

ΒΕΡΒΕΡΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

96

ΟΚΤΩΒΡΗΣ 2020

3

ΓΟΥΛΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

73

ΟΚΤΩΒΡΗΣ 2020

4

ΔΩΔΟΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ

73

ΑΠΡΙΛΗΣ 21

5

ΕΜΒΑΛΩΜΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

90

ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ 20

6

ΘΕΟΧΑΡΙΔΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ

2020

7

ΚΑΛΛΙΠΟΛΙΤΗ ΔΩΡΑ

09/06/2021

8

ΚΑΡΑΤΖΑΣ ΧΑΡΗΣ

85

ΟΚΤΩΒΡΗΣ 20

9

ΚΑΡΡΑΣ ΚΙΜΩΝ

85

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2020

10

ΚΑΡΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

82

ΟΚΤΩΒΡΗΣ 2020

11

ΚΥΖΙΛΗΣ ΚΛΕΑΝΘΗΣ

83

ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ 2020

12

ΛΑΣΚΑΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

97

ΔΕΚΕΜΒΡΗ 20

13

ΜΑΚΡΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ

82

ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ 20

14

ΜΑΛΑΓΑΡΔΗ ΕΛΠΙΔΑ

95

ΟΚΤΩΒΡΗΣ 2020

15

ΜΠΕΡΤΣΙΑΣ ΝΙΚΟΣ

85

ΙΟΥΛΗΣ 2020

16

ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΝΙΤΣΟΑ

29/06/2021

17

ΠΑΡΙΑΝΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

70

ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ 20

18

ΠΑΣΧΑΛΟΥΔΗΣ ΤΑΣΟΣ

ΙΟΥΝΗΣ 2021

19

ΠΟΤΑΜΙΑΝΟΣ ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ

ΑΠΡΙΛΗΣ 2021

20

ΣΚΟΠΕΛΙΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

80

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 21

21

ΣΟΦΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

82

24/09/2020

22

ΤΣΑΡΤΣΑΡΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ

76

ΝΟΕΜΒΡΗΣ 2020

23

ΤΣΕΛΕΠΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

74

ΟΚΤΩΒΡΗΣ 2020

24

ΤΣΟΛΑΚΙΔΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

2020

25

ΦΑΡΣΑΚΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

96

ΙΟΥΛΗΣ 2020

26

ΧΟΥΛΙΑΡΑ – ΑΝΩΜΕΡΙΤΗ ΚΑΤΙΑ

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 21

27

ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ

65

2/07/2021

Παρά τις συνθήκες που επικρατούσαν και τα αυστηρά μέτρα που προβλέπονταν για τις κοινωνικές τελετές, μέλη του Δ.Σ. παραβρέθηκαν στην κηδεία των συναγωνιστών, καταθέτοντας στεφάνι και βγάζοντας επικήδειο (σε πολλές περιπτώσεις).

Για πρώτη φορά και σε αυτή την έκταση, υπήρξε συγκέντρωση των βιογραφικών στοιχείων των συναγωνιστών που «έφυγαν» από τη ζωή, τα οποία κοινοποιήθηκαν στα μέλη μας και αναρτήθηκαν στην Ιστοσελίδα του Συνδέσμου, ως απόδοση ελάχιστου φόρου τιμής στη μνήμη τους.

 

Ο Γεν. Γραμματέας του Δ.Σ.

ΝΙΚΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ   ΙΟΥΝΗΣ 2021 - ΙΟΥΝΗΣ 2022

Λόγω των συνθηκών που δημιουργήθηκαν από την πανδημία, ένα σημαντικό μέρος του προηγούμενου προγραμματισμού δεν υλοποιήθηκε, ενώ ένα μεγάλο μέρος του έχει πάντα διαχρονική ισχύ.

Από την άποψη αυτή ο προγραμματισμός που ψήφισε η Γ.Σ. του 2020 παραμένει επίκαιρος και ενσωματώνεται στον νέο προγραμματισμό (Ιούνης 2021- Ιούνης 2022)

Κατ’ αρχάς υπάρχει ένας αριθμός εκδηλώσεων - δραστηριοτήτων που παραδοσιακά οργανώνονται από τον σύνδεσμο.

Απαριθμούμε, σε συντομία, τις βασικές επετειακές εκδηλώσεις και ορισμένες άλλες συγκεκριμένες ενέργειες.

Α) Δράσεις επετειακού χαρακτήρα:

1) εκδηλώσεις Πολυτεχνείου:

α) Επισκέψεις σχολείων και μαζικών φορέων στο χώρο του ΣΦΕΑ και στο χώρο μνήμης στο πολεμικό μουσείο Θεσσαλονίκης και στο επταπύργιο.

β) Συμμετοχή εκπροσώπου μας σε εκδηλώσεις σχολείων ή μαζικών φορέων, όπου μας ζητηθεί.

γ) Οργάνωση της έκθεσης στο Πολυτεχνείο και οργάνωση εορταστικών εκδηλώσεων.

2) Εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίττας στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

3) Εκδήλωση για την 21η Απριλίου, στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη.

4) Εκδήλωση στις 23 Ιούλη, ημέρα κατάρρευσης της δικτατορίας, συμμετοχή στην εκδήλωση της ΠτΔ στις 24 Ιούλη και υποδοχή της Προέδρου της Δημοκρατίας, στο ΣΦΕΑ την ίδια ημέρα.

5) Εκδήλωση για τον Γιάννη Χαλκίδη στη Θεσσαλονίκη στις 5 Σεπτέμβρη, με ειδική αναφορά στους συναγωνιστές Γιώργο Τσαρουχά και Βασίλη Μπεκροδημήτρη.

6) Συμμετοχή στις αντικατοχικές εκδηλώσεις στην ΚΥΠΡΟ (εφ όσον αυτές γίνουν).

Β) Επισκευή Ανακαίνιση του κτηρίου Νο 8 στο Πρώην ΕΑΤ-ΕΣΑ:

Παρακολούθηση της πορείας υλοποίησης των δεσμεύσεων για την πραγματοποίηση του έργου της συντήρησης και ανακαίνισης του κτηρίου Νο 8. Παρέμβαση και πίεση για επίσπευσή του.

Γ) Παρεμβάσεις στο χώρο του Μουσείου:

1) Θεωρούμε πως παρά τις παρεμβάσεις που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια, ότι χρειάζεται η πέρα βελτίωση της εικόνας του μουσείου του ΣΦΕΑ, με θεματική αναδιαμόρφωση της δομής του, όπου χρειάζεται.

2) Έκδοση κατατοπιστικού οδηγού εκθεμάτων του Μουσείου.

3) Τοποθέτηση κατάλληλου φωτισμού στους κύριους χώρους του Μουσείου (κελιά) για καλλίτερη ανάδειξη του χώρου και των εκθεμάτων του.

4) Συμπλήρωση ηλεκτρονικού εξοπλισμού με εγκατάσταση οθονών αφής στο χώρο του μουσείου, για την καλύτερη ξενάγηση των μαθητών –επισκεπτών.

5) Μόνιμη ανάρτηση της Συλλογής για το πολυτεχνείο, στη μεσαία αίθουσα, ώστε να λειτουργεί ως μόνιμη έκθεση.

6) Βιντεοσκόπηση του χώρου, εσωτερικά και εξωτερικά και προβολή του από την ιστοσελίδα του συνδέσμου.

Γ) Οργανωτικά –Λειτουργικά:

1) Συνεχή ενημέρωση του μητρώου μελών του συνδέσμου και ενημέρωση για τους συναγωνιστές που έφυγαν από τη ζωή.

2) Ψηφιοποίηση των αιτήσεων εγγραφής των μελών και ταξινόμηση κατά αύξοντα αριθμό μητρώου και κατά αλφαβητική σειρά.

3) Προσπάθεια για επαφή με τα μέλη που δεν παίρνουν μέρος στις εκδηλώσεις. Υπάρχουν μέλη που δεν έχουμε τη διεύθυνσή τους για να τους στέλνουμε ειδοποιήσεις. Και δεν είναι λίγα.

4) Συνέχιση της προσπάθειας για συγκέντρωση email και άλλων συναγωνιστών για την πάρα πέρα βελτίωση και διευκόλυνση της επαφής μαζί τους. (έχουμε συγκεντρώσει μέχρι τώρα 130 email),

5) Προσπάθεια, εκ των ενόντων, για καταγραφή των προσωπικών μαρτυριών των μελών μας, μετά από διαμόρφωση σχετικού ερωτηματολόγιου, ξεκινώντας άμεσα από τα μέλη μεγαλύτερης ηλικίας.

6) Συμμετοχή στις αντιφασιστικές εκδηλώσεις για τον Παύλο Φύσσα.

7) Διοργάνωση εκδηλώσεων, εκθέσεων, αφιερωμάτων στα γραφεία του ΣΦΕΑ.

Δ) Παρεμβάσεις σε επίκαιρα ζητήματα και γεγονότα:

Τέλος, ανάλογα με την επικαιρότητα, το Δ.Σ. θα αποφασίζει ανάλογες κινήσεις και δραστηριότητες.

Συνέχιση των ενεργειών και πρωτοβουλιών μας, σε συνεργασία με τις άλλες αντιστασιακές οργανώσεις για την υπεράσπιση της Ιστορικότητας της Γυάρου, από τις επιβουλές των επιχειρηματικών συμφερόντων που δρουν στον τομέα των Ανεμογεννητριών και έχουν την στήριξη της κυβέρνησης και του δήμου Σύρου.

Απαιτείται η διεύρυνση της γκάμας ζητημάτων παρέμβασης του συνδέσμου, ξεκινώντας από το νομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις, τα μέτρα αντιμετώπισης της κρίσης στην μετά κορονοϊού εποχή, τις προκλήσεις της Τουρκίας σε βάρος κυριαρχικών θεμάτων της χώρας μας και τις διεργασίες για τη συνδιαχείριση του Αιγαίου, τις διεργασίες για το Κυπριακό, την εμπλοκή μας στους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς στην ανατολική Μεσόγειο , μέση ανατολή, βόρεια Αφρική, Μαύρη Θάλασσα.

Τη χρονιά που πέρασε, η διεύρυνση αυτή υλοποιήθηκε μέσα από τα δελτία τύπου και τις ανακοινώσεις του συνδέσμου.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για την υλοποίηση των πάρα πάνω, θα χρειαστούν και τα ανάλογα χρήματα, τα οποία παρά την ενίσχυση από τη βουλή, δεν είναι ανθηρά. Για την οικονομική κατάσταση του συνδέσμου ενημερωθήκατε από την έκθεση της Εξελεγκτικής Επιτροπής. Χρειάζεται επεξεργασμένο σχέδιο για την βελτίωση των οικονομικών του ΣΦΕΑ, με σχετική μείωση των πάγιων εξόδων του, όσο αυτό είναι δυνατόν.

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                 Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ                           ΝΙΚΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ

 

Ακολούθησε ο Οικονομικός Απολογισμός, από τον Ταμία, Σταύρο Σκουρτόπουλο.

Την έκθεση της Εξελεγκτικής Επιτροπής παρουσίασε ο Πρόεδρος της, Θανάσης Παναγιωτακόπουλος.

ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ (ΕΕ)

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ Της ΠΕΡΙΟΔΟΥ

17 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020 – 23 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021

Στις 25 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021 συνεδρίασε η Ε.Ε. και έκανε τον προβλεπόμενο έλεγχο των οικονομικών του Συνδέσμου για την χρονική περίοδο Ιούνης 2020 – Ιούνης 2021.

Από τον Ταμία του Συνδέσμου στην ΕΕ παρασχέθηκαν:

Το βιβλίο Εσόδων-Εξόδων, ενημερωμένο.

Το Ντοσιέ με τα τιμολόγια και τις αποδείξεις

Τα μπλοκ αποδείξεων εισπράξεων

Τα μπλοκ αποδείξεων πληρωμών.

Τον Οικονομικό Απολογισμό της προς έλεγχο περιόδου.

Από τον έλεγχο που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι το βιβλίο Εσόδων – Εξόδων έχει σωστά ενημερωθεί και πως οι εγγραφές σε αυτό αντιστοιχούν στα παραστατικά στοιχεία που έχουν εκδοθεί.

Το οικονομικό Υπόλοιπο στις 17 Ιουνίου 2020, όταν έγινε ο προηγούμενος έλεγχος ήταν 13657,50 Ευρώ

Τα έσοδα της περιόδου ήταν 10920,00 Ευρώ

Τα έξοδα της Περιόδου ήταν 4042,26 Ευρώ.

Το Χρηματικό Υπόλοιπο στις 23 Ιουνίου 2021 ήταν 20535,24 Ευρώ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ της ΕΕ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

 

Στη συνέχεια το λόγο πήραν αρκετά μέλη του συνδέσμου εκφράζοντας τη δική τους άποψη πάνω στα πεπραγμένα του ΔΣ του Συνδέσμου και στο Πρόγραμμα Δράσης. Από τις τοποθετήσεις φάνηκαν οι διαφορετικές προσεγγίσεις σε κυρίαρχα ζητήματα της πολιτικής επικαιρότητας, ζητήματα που έχουν να κάνουν με το ρόλο του ΣΦΕΑ στην διεκδίκηση της ικανοποίησης των σύγχρονων αναγκών του λαού και της νεολαίας.

   Από πολλά μέλη που πήραν τον λόγο, εκφράστηκε η συμφωνία στα πεπραγμένα του ΔΣ και στο προτεινόμενο Πρόγραμμα Δράσης. Ο καθένας, με τα επιχειρήματά του, ανέλυσε πλευρές του απολογισμού εστιάζοντας σε πρωτοβουλίες του ΔΣ σχετικά με την προώθηση βασικών ζητημάτων, όπως η επισκευή-ανακαίνιση του δίπατου λιθόκτιστου κτηρίου του ΕΑΤ-ΕΣΑ για την στέγαση σε αυτό του υπό ίδρυση μουσείου της Αντιδικτατορικής Αντίστασης. Αναφέρθηκαν εκτενώς στις παρεμβάσεις του ΣΦΕΑ σε τρέχοντα ζητήματα της επικαιρότητας, που σηματοδοτούσαν μια αγωνιστική στάση του Δ.Σ. Από τα μέλη αυτά υπήρχε πλήρη συμφωνία με την στάση του ΔΣ στο ζήτημα του χειρισμού των εκδηλώσεων για το Πολυτεχνείο, χειρισμοί που ανέβασαν το κύρος του ΣΦΕΑ στους φορείς του Μαζικού κινήματος. Όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν, ο ΣΦΕΑ δεν πρέπει να περιορίζει τη δράση του σε ζητήματα «Ιστορικής μνήμης» αλλά να καταπιάνεται και με τα οξυμένα ζητήματα του λαού και της νεολαίας, ζητήματα που οξύνθηκαν τα τελευταία χρόνια. Έγινε αναφορά και στον αντιϊμπεριαλιστικό χαρακτήρα που πρέπει να έχει η δράση του ΣΦΕΑ και στην ενασχόλησή του με τα ζητήματα που δημιουργούνται από τους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς στην περιοχή του Αιγαίου, της Αν. Μεσογείου και της Μαύρης Θάλασσας. Έγινε αναφορά και στις δυσκολίες που προέκυψαν από την μακροχρόνια επιβολή του LOCKDOWN λόγω Κορονοϊού, που αντικειμενικά δυσκόλεψε και περιόρισε τη δράση του συνδέσμου.

   Υπήρξαν βέβαια και τοποθετήσεις μελών του ΣΦΕΑ που έκαναν αυστηρή κριτική στο απερχόμενο Δ.Σ. και τον απολογισμό που αυτό παρουσίασε εστιάζοντας περισσότερο σε δυο σημεία στα οποία κατά τη διάρκεια του έτους υπήρχαν αντεγκλήσεις στο Δ.Σ. Το ένα ζήτημα αφορούσε το θέμα της προώθησης της Επισκευής-Ανακαίνισης του Κτιρίου Νο 8. Κατά την άποψή τους θα έπρεπε να συνεχιστεί η διαδικασία που είχε ξεκινήσει επί Προεδρίας της Κας Δούρου στην Περιφέρεια Αττικής, τασσόμενοι κατά της εμπλοκής του Δημάρχου Αθηναίων, καθότι κατά την άποψή τους, το κίνητρό του είναι να πάρει τη χρήση του χώρου (την έχει ο σύνδεσμος) και να ονομάσει το Μουσείο, σε «Μουσείο Παύλος Μπακογιάννης». Τάχθηκαν κατά της εμπλοκής της εταιρείας «ΑΝΑΠΛΑΣΗ Αθήνας Α.Ε.» { κρατική Εταιρεία που κατατάσσεται στις ΔΕΚΟ} στην Επισκευή και ανακαίνιση του κτιρίου Νο 8, εμπλοκή που προβλέπεται στην Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ Υπουργείου Πολιτισμού, Περιφέρειας Αττικής και Δήμου Αθηναίων. Ακούστηκε η άποψη πως έτσι ιδιωτικοποιείται το έργο. Άλλος πάλι ανέφερε πως είναι γνωστό τι γίνεται με τα έργα του δημοσίου και μίλησε για πιθανότητα «Μίζας». Προτάθηκε ακόμα η σύσταση επιτροπής μηχανικών (και από μη μέλη του ΣΦΕΑ), στο πλάϊ του Δ.Σ. για την παρακολούθηση των διεργασιών και τον τρόπο προώθησης του έργου.

Η συζήτηση άναψε, με αναφορές ακόμα και στην 12η Ολομέλεια της Κ.Ε. του ΚΚΕ που έγινε το1968. Υπήρξε κριτική στο ΔΣ γιατί δεν έφτιαξε Μουσείο στα Γιάννενα και τον Ωρωπό (εν μέσω πανδημίας), πρόταση που είχε γίνει πριν από δυο χρόνια. Υπήρξε κριτική στο ΔΣ γιατί μέλη του παραβρέθηκαν στην εκδήλωση της Προέδρου της Δημοκρατίας στις 24 Ιουλίου 2020 (παρ’ ότι αρκετοί από αυτούς που ζητούσαν «μποϋκοτάζ» της εκδήλωσης ήταν εκεί).

   Παρά την προσπάθεια αποδόμησης του Απολογισμού, που επιχειρήθηκε, ο Απολογισμός του ΔΣ και ο Προγραμματισμός Δράσης για τον επόμενο χρόνο Υπερψηφίστηκαν κατά πλειοψηφία από την Γ.Σ. και δεσμεύουν το νέο διοικητικό συμβούλιο.

   Ο οικονομικός Απολογισμός που παρουσίασε ο Ταμίας του ΣΦΕΑ Σταύρος Σκουρτόπουλος καθώς και η έκθεση της ΕΕ για την Ταμειακή διαχείριση που παρουσίασε ο Πρόεδρος της Ε.Ε. Θανάσης Παναγιωτακόπουλος εγκρίθηκαν ομόφωνα.

 

Στη Γ.Σ. κατατέθηκε ψήφισμα για τη διεκδίκηση των Γερμανικών οφειλών.

Στο κλείσιμό του, ο Πρόεδρος του ΣΦΕΑ, δήλωσε: Για τη διεκδίκηση των Γερμανικών οφειλών αναγκαία προϋπόθεση είναι η διεκδίκησή τους από την κυβέρνηση. Και αυτό δεν έγινε από καμιά κυβέρνηση μέχρι σήμερα.

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ

     Η Γ.Σ. του ΣΦΕΑ 1967-1974 επισημαίνει την αδήριτη ανάγκη να  εκπονηθεί μια εθνική στρατηγική για τη διεκδίκηση των Γερμανικών Οφειλών, σύμφωνα και με τον «οδικό χάρτη» που έχει προτείνει η από 17/4/2019 υιοθετημένη από τη Βουλή Έκθεση – Πόρισμα της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Διεκδίκησης.   

     Αυτό μπορεί να επιτευχθεί και με τη συγκρότηση Επιτροπής Προώθησης της Διεκδίκησης, αποτελούμενης από βουλευτές, δικαστικούς λειτουργούς, διεθνολόγους, ιστορικούς και νομικούς επιστήμονες, από εκπροσώπους αντιστασιακών οργανώσεων, των Ενώσεων Θυμάτων, του Δικτύου Μαρτυρικών  Πόλεων και  Χωριών 1940 – 1945 και του ΕΣΔΟΓΕ.  

    Η ιστορική απόφαση του ιταλικού Αρείου Πάγου που δικαίωσε πανηγυρικά τα θύματα της σφαγής του Διστόμου τον Ιούνιο του 1944, άνοιξε τον δρόμο για τις αξιώσεις όλων των θυμάτων της ναζιστικής-φασιστικής Κατοχής και των οικογενειών τους ενώπιον των Ελληνικών Δικαστηρίων, από τη στιγμή που η ΟΔΓ αρνείται πεισματικά κάθε διαπραγμάτευση με την Ελλάδα.

Απαιτούμε:

- Κατάργηση του τέλους δικαστικού ενσήμου επί των αναγνωριστικών αγωγών που αφορούν αξιώσεις λόγω διεθνών εγκλημάτων κατά τη διάρκεια της τριπλής κατοχής (1941-1945), εφ’ όσον ασκούνται από θύματα, ενώσεις θυμάτων ή συγγενών ως καθολικών διαδόχων των θυμάτων.

- Κατάργηση του άρθρου 923/1936 του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, κατάλοιπο της δικτατορίας του Μεταξά, που θέτει υπό την αίρεση του εκάστοτε Υπουργού Δικαιοσύνης τις αμετάκλητα αναγνωρισμένες αξιώσεις αποζημίωσης των θυμάτων

- Επικύρωση της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τη Μη Εφαρμογή του Θεσμού της Παραγραφής επί Εγκλημάτων Πολέμου και Εγκλημάτων κατά της Ανθρωπότητας της 26ης Νοεμβρίου 1968. Πρόκειται για το 2391 Ψήφισμα της Γ. Σ. του ΟΗΕ που έχει τεθεί σε ισχύ από τις 11 Νοεμβρίου 1970, και το οποίο καταψήφισε η αντιπρόσωπος της Χούντας.

- Προώθηση συνεργειών με τις ομάδες Γερμανών νομικών, ιστορικών, συνταγματολόγων και γερμανικών οργανώσεων, ευαίσθητων στα θέματα απόδοσης δικαιοσύνης στα θύματα των γενοκτονιών, που πραγματοποιούν ένα πολύχρονο αγώνα για τη διεκδίκηση των οφειλών.

- Προσφυγή του Ελληνικού Δημοσίου σε διεθνή δικαιοδοτικά όργανα:

Στο Διαιτητικό Δικαστήριο του άρθρου 28 της Συμφωνίας του Λονδίνου στις 27-2-1953 «περί εξωτερικών γερμανικών χρεών» (κυρώθηκε από την Ελλάδα με το Ν. 3480/1955 (ΦΕΚ Α΄ 6/1956) και το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

 

Μετά τις Ψηφοφορίες ξεκίνησε η εκλογική διαδικασία η οποία ολοκληρώθηκε περί τις 19:30.

Ακολούθησε η καταμέτρηση των σταυρών (το ψηφοδέλτιο είναι ενιαίο με πολυσταυρία).

Από την καταμέτρηση προέκυψε η σύνθεση του Νέου ΔΣ του Συνδέσμου, που σύμφωνα με το πρακτικό της Εφορευτικής Επιτροπής απαρτίζεται από τους 21 πρώτους σε σταυρούς συμβούλους:

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΦΕΑ:

ΕΚΛΕΧΤΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΣΕΙΡΑ ΣΤΑΥΡΩΝ ΟΙ:

Α) ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ (Δ.Σ.)

116 ......... ΜΑΝΙΟΣ ΝΙΚΟΣ...............................

114 ......... ΜΗΤΑΦΙΔΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ....

113 ........ ΓΚΙΟΥΓΚΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ..............

111 …….. …ΔΡΑΓΑΣ ΑΔΑΜ …………………

110 …... ..ΞΑΡΧΟΥΛΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ……

110 ........ ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΣ..........

110 ........ ΓΚΟΓΚΟΓΛΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ...............

109 ........ ΑΠΑΝΩΜΕΡΙΤΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ........

108 ......... ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ ΣΠΥΡΟΣ …………

102 ......... ΞΕΝΑΚΗ   ΖΩΗ..........................

101 ........ ΧΑΤΖΗΠΕΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ.....

101 ......... ΚΟΥΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ............

100 ........ ΤΣΟΛΑΚΙΔΟΥ ΟΛΓΑ....................

99……........ΤΣΙΑΚΜΑΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ…

97............ ΤΣΙΩΚΟΣ ΝΙΚΟΣ......................

97............ ΤΖΙΑΝΤΖΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ........

97............ ΣΚΟΥΡΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ …

97........... ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΣΤΕΡΓΙΟΣ …………

96 ........... ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΝΙΚΟΣ...........

96 ........... ΣΠΑΡΤΙΑΤΗΣ ΔΑΝΙΗΛ................

96 ............ ΚΑΤΣΑΡΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ.................

-------------------------------------------------------------

96 …….. ...ΔΟΥΡΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ……………

94............ ΧΑΤΖΗΪΩΑΝΝΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ...

4 ............. ΦΡΑΓΚΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗΣ..................

2 ............. ΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ..............

0 ............ ΣΕΦΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ.......................

0 ........... ΚΑΡΑΒΕΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ.................

 • ΕΞΑΔΑΚΤΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ…………

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:

Έγινε κλήρωση για την 21η θέση , ανάμεσα στους τέσσερις ισοψηφήσαντες.

Από την κλήρωση ο Β. Δούρος ορίστηκε ως 22ος , άρα πρώτος επιλαχών.

Β) ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ (ΕΕ)

ΕΚΛΕΧΤΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΣΕΙΡΑ ΣΤΑΥΡΩΝ ΟΙ:

184….…...ΜΑΝΤΑΙΟΣ ΚΩΣΤΑΣ ………

176………ΣΩΤΗΡΙΑΔΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ……

176……ΚΟΙΛΑΚΟΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ…………

----------------------------------------------------------

151....... ΠΑΠΑΜΙΧΑΛΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ.......

151....... ΓΕΩΡΓΑΡΑΚΟΣ ΗΛΙΑΣ.................

150....... ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ.....

 

Αθήνα 05 Ιουλίου 2021

Η ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΘΕΑΝΩ ΜΠΕΚΡΟΔΗΜΗΤΡΗ………………

ΑΝΔΡΕΑΣ ΖΑΖΟΠΟΥΛΟΣ……………………

ΘΕΟΛΟΓΟΣ ΠΑΤΕΡΕΛΗΣ…………………

ΚΛΑΥΔΙΑΝΌΣ ΠΑΥΛΟΣ ................................

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ