Times - шаблон joomla Joomla
Σάββατο, 19 Ιούνιος 2021

ΣΤΙΣ 4 ΙΟΥΛΙΟΥ 2021 Η ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΦΕΑ Featured

  • 23 Μάιος, 2021

Στις 19 -5-2021 πραγματοποιήθηκε  Συνεδρίαση του Δ.Σ. του Συνδέσμου, προκειμένου να καθορίσει  την ημερομηνία διεξαγωγής της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του ΣΦΕΑ, που αυτή τη χρονιά είναι και Εκλογική.

Μοναδικό θέμα της Συνεδρίασης του ΔΣ  ήταν:  Η «Συζήτηση σχετικά με την σύγκληση της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου».

Ο Πρόεδρος στη γραπτή του  εισήγηση ανέφερε:                                                                        

            Στις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί & διαμορφώνονται, ποιός είναι ο καταλληλότερος χρόνος για τη διεξαγωγή της Ετήσιας Τακτικής Εκλογοαπολογιστικής Γενικής Συνέλευσης του ΣΦΕΑ;     Αυτό είναι το ερώτημα στο οποίο καλούμαστε να απαντήσουμε.

            Σύμφωνα με το καταστατικό του Συνδέσμου στα τέλη Μαΐου κάθε χρόνου, πρέπει με απόφαση του ΔΣ να συγκαλείται η Τακτική Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου, που αυτή τη χρονιά είναι και Εκλογική.

            Λόγω των συνθηκών που δημιούργησε ο Κορονοϊός, με σχετική ΚΥΑ η θητεία των ΔΣ των μαζικών φορέων που έληγε ή λήγει μέσα στην πανδημία παρατάθηκε αρχικά μέχρι 30/04/2021 και στη συνέχεια μέχρι 30/06/2021. Αυτό έχει ισχύ και στη δική μας περίπτωση.

            Για το ζήτημα αυτό, όπως γνωρίζετε, έγιναν δυο συζητήσεις μέχρι τώρα. Μια στη συνεδρίαση του Δ.Σ. στις 05-05-2021 και μια στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής (προεδρείο) στις 13/05/2021.

            Και στις δυο αυτές συνεδριάσεις κυριάρχησε το ζήτημα της ασφαλούς διεξαγωγής της επικείμενης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης, με τη δυνατότητα εξασφάλισης της ασφαλούς συμμετοχής σε αυτήν των μελών του συνδέσμου που το επιθυμούν, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που διαμένουν εκτός Αθηνών.

            Είδη, αρκετά μέλη του Δ.Σ. έχουν εκφραστεί υπέρ του να γίνει η Γ.Σ. στα τέλη Ιουνίου - Αρχές Ιουλίου καθόσον, κατά την άποψή τους, η κατάσταση από υγειονομικής άποψης θα το επιτρέπει. Έχει κατατεθεί και η άποψη για τη διεξαγωγή της Γ.Σ. στα τέλη Σεπτεμβρίου, όταν λόγω της προόδου των εμβολιασμών οι προϋποθέσεις για μαζικότερη συμμετοχή στη Γ.Σ. θα είναι καλύτερες.

            Είμαστε ένα Σωματείο Πανελλαδικό, με μέλη ηλικίας 67 έως 102ετών. Τα δυο αυτά στοιχεία, όπως και τις διαμορφούμενες συνθήκες λόγω COVID-19, θα πρέπει να τα πάρουμε υπόψη μας στον καθορισμό της ημερομηνίας σύγκλησης της Γενικής Συνέλευσης.

            Με δεδομένο ότι οι μήνες Ιούλιος & Αύγουστος δεν ενδείκνυνται για τη διεξαγωγή της Γενικής Συνέλευσης, γιατί τα μέλη μας, ειδικά μετά τον πολύχρονο «εγκλεισμό» τους, θα θέλουν να κάνουν τις διακοπές τους στον τόπο της επιλογής τους, εκφράστηκε και η άποψη, πως η Γενική συνέλευση θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί ή τέλη Ιουνίου ή στα τέλη Σεπτεμβρίου.

            Εκτιμώ, πως από υγειονομική άποψη οι συνθήκες που θα έχουν διαμορφωθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου, ίσως να είναι καταλληλότερες για τη διεξαγωγή της Γενικής μας Συνέλευσης. Σε αυτό το συμπέρασμα οδηγούμαι, από τις εκτιμήσεις των λοιμοξιολόγων & των άλλων ειδικών, που βασίζονται στην πορεία υλοποίησης του εμβολιαστικού προγραμματισμού. Βέβαια κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει τι συνθήκες θα επικρατούν στα τέλη Σεπτέμβρη, μετά το άνοιγμα του τουρισμού και άλλων δραστηριοτήτων.

            Είναι κατανοητές οι ανησυχίες που έχουν εκφραστεί από μέλη του ΔΣ, ότι το ΔΣ μετά το τέλος του Ιουνίου δεν θα είναι «Νόμιμο». Στηριζόμενος όμως σε σχετικές νομολογίες και αποφάσεις, κρίνω πως δεν θα υπάρξει πρόβλημα αν πριν την λήξη της θητείας του Δ.Σ., (μέσα στο Μάϊο), καθορίσουμε με απόφασή μας τον Χρόνο Σύγκλησης της ΓΣ.

            Στην περίπτωση που καταλήξουμε σε μια τέτοια απόφαση, η απόφαση θα πρέπει να είναι ομόφωνη ή με ισχυρή πλειοψηφία, για να αποφύγουμε τυχόν δικαστικές εμπλοκές, από προσφυγές κάποιων, αν και θεωρώ βέβαιο πως δεν θα υπάρξουν τέτοιες, καθόσον οι αρχαιρεσίες στο ΣΦΕΑ είναι καθαρά εσωτερικό θέμα του Συνδέσμου και δεν επιδρούν στο γενικότερο μαζικό και συνδικαλιστικό κίνημα (εκλογές σε δευτεροβάθμια όργανα, υπογραφές συμβάσεων κ.λ.).

            Επειδή, όπως είπαμε και σε προηγούμενες συνεδριάσεις, κανένας δεν έχει την πρόθεση να μην γίνουν οι εκλογές, όπως αρμόζει στον Σύνδεσμό μας, θα πρότεινα να εξαγγείλουμε ως ΔΣ την Απόφασή μας, η Πρώτη Γ.Σ. να καθοριστεί για τις 27/6/2021 και λόγω μη ύπαρξης απαρτίας , η Δεύτερη, η κανονική πλέον για την Κυριακή 4/7/2021, που θα γίνουν και οι εκλογές.

   Είναι φανερό ότι μαζική συμμετοχή των συναγωνιστών μας από όλη την Ελλάδα δεν μπορεί να εξασφαλιστεί, λόγω των ειδικών συνθηκών της πανδημίας. _

 

            Τέλος, Θα σας διαβάσω, την Επιστολή που έστειλαν τα μέλη του Δ.Σ. Αδάμ Δράγας και Δανιήλ Σπαρτιάτης (Θεσσαλονίκη), για το θέμα αυτό. Πιστεύω ότι την έχετε υπόψη σας.

Ένα σχόλιο έχω μόνο γι΄ αυτήν την επιστολή. Η αναφορά περί μη προσφυγών για διορισμό Προσωρινής Διοίκησης, αν δεν είναι άστοχη, είναι τουλάχιστον, επικίνδυνη. Εδώ είμαστε, όλα τα κουβεντιάζουμε. Όλοι ενημερώνονται. Ανοιχτά, καθαρά όλοι λέμε και πρέπει να λέμε την άποψή μας. Δεν χρειάζεται να υποδείχνουμε και να λέμε ότι δεν πρέπει να κάνουμε αυτό ή εκείνο. Θέλοντας, δηλαδή να πούμε ότι υπάρχουν αυτές και οι άλλες λύσεις. Που βέβαια τις απευχόμαστε. Άλλωστε, στην τελευταία Συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, δηλαδή του Προεδρείου, πρότασή μου ήταν για Γ.Σ. και εκλογές στις 4/7/2021.

Σας Διαβάζω την επιστολή των Συναγωνιστών:

 

Δανιήλ Σπαρτιάτης

Καλημέρα σας

Καταθέτουμε την πρόταση μας για τη Γ.Σ. και τις εκλογές του ΣΦΕΑ

Με στόχο να λειτουργούμε με βάση τις αρχές της δημοκρατικής λειτουργίας και την αποφυγή συμβάντων που θα μπορούσαν να προκαλέσουν πρόβλημα στην δημόσια εικόνα του ΣΦΕΑ λόγω αθέλητης παραβίασης της νομοτυπίας, προτείνουμε: 

1. Να προκηρυχθούν  Γ.Σ και  εκλογές στις ημερομηνίες που ορίζει το καταστατικό   από το σημερινό ή επόμενο Δ.Σ. στα χρονικά περιθώρια που ορίζει το καταστατικό   από την απόφαση ως την ημερομηνία Γ.Σ. / εκλογών

2. Εφ όσον αρθεί η διοικητική απόφαση αναβολής των εκλογών στους συλλογικούς φορείς με τροπολογία που θα κατατεθεί στη βουλή θα πραγματοποιηθούν Γ.Σ. και εκλογές   στις ορισθείσες ημερομηνίες που αποφάσισε το Δ.Σ.

3. Στην περίπτωση που ψηφιστεί στη βουλή σχετική τροπολογία νέας αναβολής να συγκληθεί Δ.Σ. το οποίο θα αναβάλει τις εκλογές σύμφωνα με την απαγόρευση.

4. Στην περίπτωση 3. να αποφασιστεί ότι από τη λήξη της προβλεπόμενης καταστατικά θητείας του Δ.Σ όλες οι αποφάσεις χωρίς εξαίρεση θα λαμβάνονται αποκλειστικά και μόνον με σύγκληση  του ΔΣ μέσω τηλεδιάσκεψης και πλειοψηφία 2/3. 

Αποσαφηνίζουμε τη θέση μας ότι σε καμία περίπτωση δεν δεχόμαστε προσφυγή στο Πρωτοδικείο για ορισμό ΔΣ προβάλλοντας έτσι την εικόνα ενός διχασμένου, αντιμαχόμενων πλευρών ΣΦΕΑ που θα αξιοποιηθεί από τις αντιδραστικές πολιτικές δυνάμεις.

Ζητούμε αυτό το μήνυμα να διαβαστεί από τον συν. Πρόεδρο του ΔΣ στην αυριανή συνεδρίαση του.

ΜΣΧ

Αδάμ Δράγας

Δανιήλ Σπαρτιάτης

 

ΑΠΟΦΑΣΗ:

   Το Διοικητικό Συμβούλιο (ΔΣ) του ΣΦΕΑ, μετά από διαλογική συζήτηση, κάνοντας δεκτή την πρόταση του Προέδρου, αποφάσισε ομόφωνα.

   Καθορίζει ως ημερομηνία διεξαγωγής της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης (Γ.Σ.) του Συνδέσμου, την Κυριακή 27 Ιουνίου 2021 και λόγω μη ύπαρξης ΑΠΑΡΤΙΑΣ σε αυτήν, η Επαναληπτική Γ.Σ. θα πραγματοποιηθεί ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ την ΚΥΡΙΑΚΗ 04 ΙΟΥΛΙΟΥ 2021, στον ΑΥΛΕΙΟ χώρο των Γραφείων του ΣΦΕΑ στο Πρώην ΕΑΤ-ΕΣΑ.

   * Τα διαδικαστικά ζητήματα θα εξεταστούν σε επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ.

Για το ΔΣ του ΣΦΕΑ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΝΙΚΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ