Times - шаблон joomla Joomla
Σάββατο, 19 Ιούνιος 2021

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΦΕΑ - ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ Featured

  • 10 Μάιος, 2021

Ποιός είναι ο καταλληλότερος χρόνος για τη διεξαγωγή της Ετήσιας Τακτικής Εκλογοαπολογιστικής Γενικής Συνέλευσης του ΣΦΕΑ;


Αγαπητοί συναγωνιστές.

         Οι συνθήκες που διαμορφωθήκαν από το γενικό απαγορευτικό (κήρυξη Lockdown) δεν επέτρεψαν την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων του Συνδέσμου.

Οι συνθήκες αυτές επέδρασαν και στη λειτουργία του Δ.Σ., όταν επτά (7) μέλη του διαμένουν εκτός Αθηνών, αλλά και όσοι διαμένουν στην Αθήνα αντιμετώπιζαν πρόβλημα στις μετακινήσεις τους, λόγω απαγόρευσης των διαδημοτικών μετακινήσεων.

          Παρόλα αυτά και παρά τις δυσκολίες που το Lockdown δημιούργησε, δεν μείναμε αδρανείς αυτό το διάστημα. Παρακολουθούσαμε από κοντά τις τρέχουσες εξελίξεις και παρεμβαίναμε σε αυτές.

       Α) Εκδώσαμε ανακοίνωση για την 54η επέτειο από την επιβολή της στρατιωτικής δικτατορίας, ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε σε εφημερίδες και ιστοσελίδες.

     Β) Καταθέσαμε στεφάνι στο ΕΑΤ-ΕΣΑ στην Αθήνα και στο Μνημείο του ΔΣΕ στην Θεσσαλονίκη την 21η Απριλίου, τιμώντας τους αγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα.

     Γ) Πήραμε μέρος στην εκδήλωση που διοργάνωσαν μαζικοί φορείς την πρωτομαγιά στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής καταθέτοντας στεφάνι, τιμώντας τους 200 εκτελεσθέντες από τους Γερμανούς Κατακτητές, την Πρωτομαγιά του 1944.

     Δ) Στείλαμε επιστολή διαμαρτυρίας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, την οποία κοινοποιήσαμε στο Υπουργείο Πολιτισμού, το Υπουργείο Ανάπτυξης, τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και το δήμο Σύρου, σχετικά με το αίτημα της εταιρείας ΑΙΟΛΙΚΗ ΟΛΥΜΠΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ Α.Ε. για να τοποθετήσει Ανεμομετρητικό Ιστό ύψους 80 μέτρων στην κορυφή του βουνού της Γυάρου (προάγγελος εγκατάστασης ανεμογεννητριών στη Γυάρο).

     Ε) Στείλαμε επιστολή στον υπουργό Εθνικής Άμυνας, με την οποία του ζητάμε την επιστροφή του Α/Τ ΒΕΛΟΣ ΜΑΑ στην φυσική του έδρα στον Πειραιά.

     Ζ) Παρακολουθούμε από κοντά το ζήτημα της Μελέτης Συντήρησης και Επισκευής του κτηρίου Νο 8, πραγματοποιώντας συναντήσεις και πιέζοντας για επιτάχυνση των διαδικασιών της ανάθεσης και των υπολοίπων μελετών (η αρχιτεκτονική έχει γίνει).

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΣ του Συνδέσμου στις 5 Μάη 2021.

   Εν γνώσει μας πως αρκετά μέλη του Δ.Σ. που διαμένουν εκτός Αθηνών, δεν μπορούν αντικειμενικά να πάρουν μέρος σε Συνεδρίαση του ΔΣ, κρίναμε πως ήταν αναγκαία η συνεδρίαση του ΔΣ, έστω και με ελλιπή σύνθεση, αλλά με την απαιτούμενη απαρτία, για να συζητήσουμε δυο σοβαρά ζητήματα.

   Α) Το αίτημα της εταιρείας ΑΙΟΛΙΚΗ ΟΛΥΜΠΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ Α.Ε. προς την ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΙΓΑΙΟΥ, για να τοποθετήσει Ανεμομετρητικό Ιστό ύψους 80 μέτρων στην κορυφή του βουνού της Γυάρου (προάγγελος εγκατάστασης ανεμογεννητριών στη Γυάρο).

   Β) Η Σύγκλιση της Τακτικής Γενικής Εκλογοαπολογιστικής Συνέλευσης του ΣΦΕΑ που από το καταστατικό του προβλέπεται για τα τέλη Μαϊου 2021.

 

   Για το (Α) θέμα, εκδόθηκε ανακοίνωση του ΔΣ και αποφασίστηκε η συνεργασία και με άλλες αντιστασιακές οργανώσεις για την προάσπιση της Ιστορικότητας της ΓΥΑΡΟΥ.

   Για το (Β) θέμα, ακούστηκαν πολλές απόψεις. Αυτό που απασχόλησε τα μέλη του ΔΣ ήταν η διεξαγωγή της Γενικής Συνέλευσης με τη δυνατότητα της ασφαλούς συμμετοχής σε αυτήν των μελών του συνδέσμου που το επιθυμούν, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που διαμένουν εκτός Αθηνών.

   Είδη, με σχετική ΚΥΑ, η θητεία των ΔΣ των μαζικών οργανώσεων που έληγε ή λήγει αυτό το διάστημα παρατάθηκε μέχρι τις 30 Ιουνίου 2021.   Η ρύθμιση αυτή καλύπτει και τον Σύνδεσμο.

Αν δεν υπάρξει άλλη επίσημη παράταση της θητείας των ΔΣ των μαζικών φορέων, οφείλουμε να συγκαλέσουμε Γενική Συνέλευση και εκλογές την ΚΥΡΙΑΚΗ 27 Ιουνίου 2021 ή την Κυριακή 04 Ιουλίου 2021, εκτός και αν αποφασίσουμε διαφορετικά. Αυτό θα εξαρτηθεί από τις συνθήκες που θα έχουν διαμορφωθεί τότε και από τα μέτρα που θα ισχύουν για μετακινήσεις, συναθροίσεις κ.λ.

   Εκτιμάμε πως το επόμενο διάστημα -Ιούλης & Αύγουστος- δεν ενδείκνυται για Γενική Συνέλευση & Εκλογές, όταν οι περισσότεροι συναγωνιστές, ειδικά μετά τον πολύμηνο «εγκλεισμό» τους θα θέλουν να κάνουν τις διακοπές τους, στα χωριά τους ή σε άλλους προορισμούς της επιλογής τους.

   Όταν τα μέλη μας είναι ηλικίας άνω των 67 χρόνων, επιβάλλεται να είμαστε ιδιαίτερα προσεχτικοί στις κινήσεις και αποφάσεις μας, από τις οποίες επηρεάζεται (πέραν των άλλων παραγόντων) η ασφάλειά τους. Σε κάθε περίπτωση η τελική μας απόφαση θα είναι η καλύτερη δυνατή που θα εξασφαλίζει την ασφαλή συμμετοχή όλων των μελών (όσων το επιθυμούν) στην Γενική Συνέλευση.

  

  Με τους προβληματισμούς αυτούς, το Δ.Σ. δεν κατέληξε σε απόφαση αλλά  εξουσιοδότησε την Εκτελεστική Επιτροπή (Προεδρείο) να συζητήσει - μελετήσει διεξοδικά το ζήτημα και να φέρει πρόταση στο επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

  • Όλες οι αποφάσεις και  δραστηριότητες του Δ.Σ., κοινοποιούνται στα μέλη που μας έχουν δώσει το Email τους, αναρτώνται στην Ιστοσελίδα του Συνδέσμου www. sfea.gr και στέλνονται σε εφημερίδες και site.
  • Όσοι συναγωνιστές  διαθέτουν email και δεν  το έχουν δώσει στο Σύνδεσμο, αλλά επιθυμούν να έχουν άμεση ενημέρωση από το ΔΣ, μπορούν να το στείλουν στο email του Συνδέσμου   Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.     

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. του ΣΦΕΑ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΝΙΚΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ