Times - шаблон joomla Joomla
Παρασκευή, 07 Μάιος 2021

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 54 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ 21Η ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1967 - ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΝΤΙΔΙΚΤΑΤΟΡΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ Featured

  • 17 Απρίλιος, 2021

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΡΕΧΟΝΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ

Προς τα μέλη του Συνδέσμου.

Παρά το γενικό απαγορευτικό (Lockdown) που έχει επιβληθεί εδώ και μήνες και τις δυσκολίες που αυτό δημιουργεί, συνεδρίασε το ΔΣ του συνδέσμου στις 7/04/2021, με τη συμμετοχή των μελών που κατοικούν στην Αθήνα, και με τήρηση όλων των προβλεπόμενων υγειονομικών μέτρων.

Το ΔΣ συζήτησε τρία (3) ζητήματα:

Α) Τον οικονομικό απολογισμό του 2020.

Β) Την 54η επέτειο από την επιβολή της δικτατορίας.

Γ) Την μελέτη επισκευής –ανακαίνισης του Κτιρίου Νο 8 στο ΕΑΤ-ΕΣΑ.

 

Α) Οικονομικός Απολογισμός 2020.

   Ο σύνδεσμος, ως Νομικό Πρόσωπο, υποχρεούται σε υποβολή Συγκεντρωτικής Κατάστασης Προμηθευτών και σε υποβολή Φορολογικής Δήλωσης για το έτος 2020. Έτσι, για τυπικούς αλλά και ουσιαστικούς λόγους, ο Ταμίας του ΔΣ συνέταξε τον Οικονομικό Απολογισμό, τον οποίο παρουσίασε στο Δ.Σ ο Πρόεδρος.

Ο Οικονομικός Απολογισμός του συνδέσμου για το 2020 εγκρίθηκε ομόφωνα από το Δ.Σ.

Β) 54η Επέτειος από την επιβολή της Δικτατορίας της 21ης Απριλίου 1967.

Κάθε χρόνο, ανήμερα της επετείου, το ΔΣ διοργανώνει εκδηλώσεις στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, εκδηλώσεις καταδίκης του Στρατιωτικού Πραξικοπήματος, αλλά και απόδοσης τιμής στους αγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα, στους εργαζόμενους και τους νέους που δεν υποτάχθηκαν, δεν συμβιβάστηκαν, δεν συνθηκολόγησαν.

   Το ΔΣ παίρνοντας υπόψη τις επιδημιολογικές συνθήκες εκτίμησε, πως δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για διοργάνωση των αντίστοιχων εκδηλώσεων για φέτος και αποφάσισε:

Α) Το ΔΣ να εκδώσει σχετική Ανακοίνωση.

Β) Το Δ.Σ. να καταθέσει στεφάνι το πρωί της 21ης Απριλίου 2021 στην Αθήνα (ΕΑΤ-ΕΣΑ) αλλά και στη Θεσσαλονίκη.

Γ) Τα Κόμματα και οι μαζικοί φορείς του κινήματος, μπορούν να καταθέσουν στεφάνι στο ΕΑΤ-ΕΣΑ, με μικρή χρονική απόσταση το ένα από το άλλο για την αποφυγή συγχρωτισμού.

Δ) Να εξετασθεί η δυνατότητα για πραγματοποίηση διαδικτυακής εκδήλωσης.

 

Γ) Μελέτη Επισκευής και Ανακαίνισης του κτηρίου Νο 8.

   Σε προηγούμενο σημείωμά μας (16-03-2021) είχαμε αναφερθεί:

1) Στην υπογραφείσα Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Αθηναίων, του Υπουργείου Πολιτισμού, των Ν.Π. του Δήμου Αθηναίων: ΟΠΑΝΔΑ, Εταιρεία Τεχνόπολις-Γκάζι, Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ Προστασίας και Ανάδειξης Βιομηχανικού και Αρχαιολογικού Πάρκου Αθηνών και της εταιρείας του δημοσίου “ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΑΘΗΝΑΣ Α.Ε.”

2) Στην προβλεπόμενη, στην προγραμματική σύμβαση, προϋπολογισθείσα δαπάνη για το ΕΑΤ-ΕΣΑ του ποσού των 485.000,00 Ευρώ + ΦΠΑ 24%.

3) Στην επιλογή της ομάδας των μελετητών.

4) Στην ανάθεση της Αρχιτεκτονικής Μελέτης,( έχει γίνει εδώ και τρεις μήνες).

5) Στην Υπόσχεση εκ μέρους των υπευθύνων του Δήμου Αθηναίων, πως μέχρι τέλη Φεβρουαρίου –αρχές Μαρτίου, θα είχαν υπογραφεί οι αναθέσεις και για τις υπόλοιπες μελέτες.

 

Διαπιστώνουμε πως ο χρόνος παρήλθε και η δέσμευση των υπευθύνων δεν τηρήθηκε.

Μετά από επαφές που είχαμε, ενημερωθήκαμε πως τις υπόλοιπες αναθέσεις δε θα τις κάνει ο Δήμος Αθηναίων, αλλά η Εταιρεία «ΑΝΑΠΛΑΣΗ Α.Ε.».

Συνάντηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της "ΑΝΑΠΛΑΣΗ Αθήνας Α.Ε." Χρόνη Ακριτίδη.

Μετά την ενημέρωση αυτή, συναντήσαμε τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της «ΑΝΑΠΛΑΣΗ Αθήνας Α.Ε.» ο οποίος μας επιβεβαίωσε πως τις διαδικασίες για την Μελέτη και την Επισκευή και ανακαίνιση του Κτιρίου Νο 8 στο ΕΑΤ-ΕΣΑ, έχει αναλάβει πλέον η «ΑΝΑΠΛΑΣΗ Αθήνας ΑΕ» που ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο. Υποσχέθηκε, πως οι αναθέσεις για τις υπόλοιπες μελέτες θα γίνουν στις αρχές του Ιουνίου και πως θα υπάρξει συμπληρωματική χρηματοδότηση, αν αυτό χρειαστεί.

Για την εξέλιξη αυτή, ενημερώθηκαν τα μέλη του ΔΣ από τον Πρόεδρο και τον Γεν. Γραμματέα που ήταν στην συνάντηση.   Συμπληρωματικά, ο Στέφανος Πάντος (τεχνικός & μέλος του ΣΦΕΑ), που συμμετέχει στις συναντήσεις με τους αρμόδιους παράγοντες, σε γραπτή του έκθεση προς το Δ.Σ. κάνει εκτενή περιγραφή στις ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα και τις προοπτικές που έχουν δημιουργηθεί.

   Παρά τις διαπιστώσεις μας, πως υπάρχει καθυστέρηση και κωλυσιεργία στην προώθηση του έργου από τις συνεχείς αλλαγές στον όλο σχεδιασμό, τις συνεχείς αλλαγές υπευθύνων, αλλά και την αλλαγή του φορέα υλοποίησης του έργου, πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι, χωρίς όμως εφησυχασμούς, πως οι διαδικασίες θα προχωρήσουν και το έργο θα υλοποιηθεί.

Παρακολουθούμε από κοντά το ζήτημα, πιέζουμε για επίσπευση των διαδικασιών (άμεση υπογραφή των συμβάσεων).

  • Επειδή γίνεται μια συζήτηση για το αν το ΔΣ του συνδέσμου έχει αποδεχτεί το έργο (Μελέτη & Κατασκευή) να γίνει όχι από την Περιφέρεια Αττικής, αλλά από το Δήμο Αθηναίων, έχουμε να παρατηρήσουμε πως αυτό είναι ψευτοδίλλημα.   το κύριο, σε αυτή τη φάση, είναι η επίσπευση των διαδικασιών για την ολοκλήρωση των μελετών, ώστε να ξεκινήσουν γρήγορα οι εργασίες επισκευής και ανακαίνισης του κτιρίου, που θα στεγάσει το Μουσείο Αντιδικτατορικού Αγώνα.

Το βέβαιο είναι πως έχουμε πολύ δρόμο ακόμα να διανύσουμε. Για κάθε εξέλιξη θα σας κρατάμε ενήμερους.

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΝΙΚΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ