Times - шаблон joomla Joomla
Τετάρτη, 21 Απρίλιος 2021

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΜΗΝΟΥ

  • 03 Ιανουάριος, 2021

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ της ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ (Προεδρείο) του Δ.Σ. του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ      

                                                                                                            

ΘΕΜΑ:   «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΡΕΧΟΝΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ».

   Λόγω αδυναμίας του Δ.Σ να συνεδριάσει στις συνθήκες του Γενικού Απαγορευτικού (Lockdown) που είχε επιβληθεί από τις αρχές Νοέμβρη, συνεδρίασε στις 30/12ου/2020 η Εκτελεστική Επιτροπή (Προεδρείο) του Δ.Σ. του Συνδέσμου και ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο για τα τρέχοντα ζητήματα και για τις ενέργειες του ΔΣ στο διάστημα από την τελευταία συνεδρίασή του Δ.Σ. (04/11/2020).

   Η Ενημέρωση στηρίχτηκε στο από 28/12/2020 αναλυτικό ενημερωτικό σημείωμα του Προέδρου που είχε αποσταλεί στο σύνολο των μελών του Δ.Σ.

  

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ:

Αγαπητοί συναγωνιστές.

Οι συνθήκες που διαμορφώθηκαν το τελευταίο δίμηνο (κήρυξη Lockdown) δεν επέτρεψαν να συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου, όταν 6 μέλη του ΔΣ διαμένουν μακριά από την Αθήνα, αλλά και τα υπόλοιπα μέλη του, δεν μπορούν να προσέλθουν στα γραφεία του ΣΦΕΑ χωρίς επιπτώσεις, χωρίς να παραγνωρίζουμε βέβαια και τους πραγματικούς κινδύνους.

Παρόλα αυτά και παρά τις δυσκολίες που το Lockdown δημιούργησε, δεν μείναμε αδρανείς αυτό το διάστημα. Παρακολουθούσαμε από κοντά τις τρέχουσες εξελίξεις και παρεμβαίναμε όπου ήταν δυνατόν.

Ασχοληθήκαμε με εκκρεμότητες που υπήρχαν και τις αντιμετωπίσαμε.

Α) Υπογράφτηκε το χρησιδάνειο για τα εκθέματα του συνδέσμου στον εκθεσιακό χώρο στο πολεμικό μουσείο Θεσσαλονίκης (εκκρεμούσε κοντά στα δυο χρόνια).

Β) Παρακολουθούμε από κοντά το ζήτημα της μελέτης Συντήρησης και Επισκευής του κτηρίου Νο 8. Έχει είδη υπογραφεί η σύμβαση για την Αρχιτεκτονική Μελέτη και οι μελετητές έχουν πιάσει δουλειά. Επίκειται η υπογραφή και με τα άλλα μελετητικά γραφεία για τις Στατικές, Μηχανολογικές και Μουσειακές Μελέτες. Το ζήτημα παρακολουθεί από κοντά ο συναγωνιστής Στέφανος Πάντος.

Γ) Κλείσαμε τους φακέλους των δύο επιχορηγήσεων της Βουλής στη χρονιά του 2018. (ήταν προϋπόθεση για τη νέα επιχορήγηση). {τα παραστατικά είχαν κατατεθεί έγκαιρα}.

Δ) Υπογράφτηκε η απόφαση για την νέα επιχορήγηση του συνδέσμου με το ποσό των 10.000,00 Ευρώ από τον Πρόεδρο της Βουλής, για την κάλυψη και των λειτουργικών εξόδων του αυτή τη φορά.

Ε) Ανανεώσαμε τη σύμβαση για τη συντήρηση και φιλοξενία της ιστοσελίδας sfea.gr(η ανανέωση έπρεπε να γίνει πριν την 28η/12/2020 - έχετε ενημερωθεί για τους όρους).

Ζ) Οι συναγωνιστές στην Θεσσαλονίκη, προμηθεύτηκαν και τοποθέτησαν τέσσερα κουτιά (plexiglass) στον εκθεσιακό χώρο του ΣΦΕΑ στο πολεμικό μουσείο Θεσσαλονίκης, συνολικής αξίας 400,00 Ευρώ..

Η) Συμμετείχαμε, με τηλεδιάσκεψη, στη συζήτηση της επιτροπής εορτασμού του πολυτεχνείου. Ξεκαθαρίσαμε, νομίζουμε ορθά, πως δεν ήταν δυνατό να πάρουμε μέρος σε εκδηλώσεις στο πολυτεχνείο, όσο αυτό τελεί υπό «κατάληψη» από την αστυνομία.

Προσυπογράψαμε, με βουλευτές, μαζικούς φορείς και συνδικαλιστές το υπόμνημα κατά της απαγόρευσης των συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων το τετραήμερο του Πολυτεχνείου.

Συμμετείχαμε, δια του Γεν. Γραμματέα, στην επιτροπή επίδοσης του υπομνήματος στο Μαξίμου και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Στις 17/11/20 Καταθέσαμε στεφάνι στο χώρο του ΣΦΕΑ. Την ίδια μέρα καταθέσαμε στεφάνι στην Πολυτεχνική Σχολή στη Θεσσαλονίκη και ο Τάκης Εξαδάκτυλος μέλος του Δ.Σ. ήταν ομιλητής στην εκδήλωση των φορέων μπροστά στο Αμερικάνικο Προξενείο.

Συμμετείχαμε με το πανό μας στην εκδήλωση των μαζικών φορέων στα προπύλαια, το μεσημέρι της 17ης Νοέμβρη, συμβάλλοντας στην κατάργηση της απαγόρευσης.

Θ) Και αυτός ο μήνας σημαδεύτηκε από θανάτους συναγωνιστών μας. Στις περιπτώσεις που το πληροφορηθήκαμε εκδώσαμε δελτίο τύπου, ενημερώσαμε τα μέλη μας, στείλαμε στεφάνι και παρευρεθήκαμε.

Ι) Φτιάξαμε Πρωτοχρονιάτικη Κάρτα την οποία στείλαμε ηλεκτρονικά στα μέλη μας, σε φίλους του συνδέσμου, σε δήμους και φορείς, σε ΜΜΕ, σε συνεργάτες.

Κ) Εκδήλωση για το κόψιμο της πρωτοχρονιάτικης πίτας: Είναι νωρίς για να αποφασίσουμε για εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Το θέμα μένει σε εκκρεμότητα. Η απόφασή μας θα εξαρτηθεί από τις συνθήκες που θα έχουν δημιουργηθεί στα τέλη Ιανουαρίου.

Θα είμαστε σε επαφή!

Ο Πρόεδρος

Σ.Χ.  

 

Μετά την ενημέρωση του Προέδρου, ακολούθησαν παρεμβάσεις των μελών του Προεδρείου.

     Από μέλη του Προεδρείου ζητήθηκε να συζητηθούν στο επόμενο Δ.Σ., όταν αυτό συγκληθεί, ζητήματα που έχουν να κάνουν με χειρισμούς σχετικά με τις εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο και τη στάση του ΣΦΕΑ σε αυτές.

   Τη συνεδρίαση απασχόλησε το ζήτημα των εκδηλώσεων για το κόψιμο της πρωτοχρονιάτικης πίττας του Συνδέσμου, εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη στο διάστημα από μέσα Ιανουαρίου έως μέσα Φεβρουαρίου.

   Υπήρξε η εκτίμηση, πως σύμφωνα με τις υφιστάμενες συνθήκες και τις προβλέψεις που υπάρχουν για το επόμενο διάστημα, είναι δύσκολο να προγραμματίσουμε εκδηλώσεις σε κλειστούς χώρους, με μαζική συμμετοχή μελών και φίλων του συνδέσμου.

Υπήρξε η σκέψη, αν οι συνθήκες δεν διαφοροποιηθούν, να προχωρήσουμε σε συμβολικές εκδηλώσεις για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας με τη συμμετοχή μόνο των μελών του Δ.Σ.

Συμφωνήθηκε, πως η τελική απόφαση θα παρθεί από το Δ.Σ. ή το Προεδρείο στα μέσα Ιανουαρίου, όταν θα υπάρχει μια πιο καθαρή εικόνα της κατάστασης.

Για το ΔΣ του ΣΦΕΑ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΝΙΚΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ