Απαγορεύσεις-διατάγματα δικτατορίας 1967-1974

Προς
ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ
ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΑΡΧΕΙΩΝ

Θέμα: Απαγορεύσεις-διατάγματα δικτατορίας 1967-1974

Εν όψει της συμπλήρωσης 51 χρόνων από το χουντικό πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967 και την επτάχρονη δικτατορία των συνταγματαρχών, ο σύνδεσμός μας θα πραγματοποιήσει στη Θεσσαλονίκη τριήμερες εκδηλώσεις (21-23/4/2018).
Οι φετινές εκδηλώσεις του συνδέσμου μας στη Θεσσαλονίκη αφορούν στο καθεστώς ασφυκτικής λογοκρισίας, προληπτικής και κατασταλτικής, που επέβαλε η δικτατορία στον Τύπο και σε κάθε εκδοχή πνευματικής και καλλιτεχνικής ζωής. Στο πλαίσιο της ανάδειξης όλων αυτών των πλευρών φίμωσης της ελεύθερης έκφρασης προγραμματίζουμε έκθεση ντοκουμέντων που θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τα διατάγματα της δικτατορίας με τα οποία διαλύθηκαν και απαγορεύθηκε η λειτουργία των πολιτικών κομμάτων, των συνδικαλιστικών οργανώσεων, καθαιρέθηκαν οι αιρετοί των ΟΤΑ και επιβλήθηκε λογοκρισία.
Προκειμένου να εξασφαλίσουμε έγκαιρα και έγκυρα αυτό, το ιστορικής πλέον σημασίας υλικό, θα σας ζητούσαμε, εφόσον βρίσκεται στην κατοχή σας, να μας παραχωρήσετε αντίγραφά του ή να μας υποδείξετε σε ποια αρμόδια υπηρεσία του Στρατού μπορούμε να το αναζητήσουμε.
Ευελπιστούμε ότι θα έχουμε σύντομα την απάντηση και τη συνδρομή σας στο αίτημά μας.

Αθήνα 16-04-2018
με εκτίμηση
για το Δ.Σ.

 Ο Πρόεδρος  Ο Γ. Γραμματέας 
Κ. Μανταίος    Θ. Καλόγηρου