Απώλεια συναγωνιστή μας στη Θεσσαλονίκη Ιωσήφ (Άκη) Αναστασίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Απώλεια συναγωνιστή μας στη Θεσσαλονίκη

 Έφυγε χτες στη Θεσσαλονίκη σε ηλικία 78 ετών , μετά από επώδυνη μάχη με την επάρατο νόσο, ο συναγωνιστής μας  Ιωσήφ (Άκης) Αναστασίου .

Γεννήθηκε το 1944 στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στη Φυσικομαθητική Σχολή του ΑΠΘ και το 1966 εκλέχθηκε μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΕΦΕΕ.

Στις 18 Αυγούστου του 1967 συνελήφθη από την Ασφάλεια της Χούντας και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 7,5 ετών από το Έκτακτο Στρατοδικείο Θεσσαλονίκης για τη συμμετοχή του στο Πατριωτικό Αντιδικτατορικό Μέτωπο (ΠΑΜ). Στην ίδια δίκη της ' Ομάδας της Τούμπας'  (31-8-1967) καταδικάστηκαν και οι: Μήτσος Σαχίνης (ισόβια), Αγάπιος Σαχίνης (20 χρόνια κάθειρξη), Λάζαρος Μαρίνος (18 χρόνια κάθειρξη), Πέτρος Χοργιατάκης (7 χρόνια), Αντώνης Χαχούμης (3 χρόνια), Αικατερίνη Μαρίνου (2 χρόνια).

Εργάστηκε ως τραπεζοϋπάλληλος στην Ιονική Τράπεζα και στην ALPHABANK και ως ιδιωτικός εκπαιδευτικός σε φροντιστήρια. Ενεργός συνδικαλιστής στην ΟΤΟΕ.

Υπήρξε μέλος της ΔΝ Λαμπράκη, του ΚΚΕ εσ, της ΕΑΡ, του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ και του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Η πολιτική κηδεία και ο αποχαιρετισμός του συναγωνιστή μας θα γίνει αύριο Δευτέρα 13/3/2023, στις 10 π.μ., στην αίθουσα BILLS' PALACE, απέναντι από τα νεκροταφεία Αναστάσεως του Κυρίου. Ο σορός του θα αποτεφρωθεί στη Ριτσώνα.

Το Δ.Σ. του  ΣΦΕΑ 1967-1974  εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συγγενείς του εκλιπόντος συναγωνιστή μας.

Αθήνα 12/3/2023