ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΡΚΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

'Οι εργάτες της ΛΑΡΚΟ καμίνια, μηχανές θα τ’ ανάψουνε ξανά!'

Με τις ψήφους μόνο των προσκείμενων στην κυβέρνηση βουλευτών πέρασε από τη Βουλή, το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, η τροπολογία που βάζει λουκέτο στη ΛΑΡΚΟ, με σκοπό την εκποίηση της περιουσίας της, πετώντας, ταυτόχρονα, στο δρόμο εκατοντάδες εργαζόμενους, ενώ ωθεί στον μαρασμό μεγάλες περιοχές πέντε νομών - παρά την έντονη αντίθεση του εργατικού κινήματος της χώρας, που διαδήλωσε ή απέργησε υπέρ των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ.

Αποδεικνύεται πλέον περίτρανα ότι η κυβέρνηση – σε αντίθεση με όσα υποσχέθηκε ο Πρωθυπουργός στους εργαζομένους της ΛΑΡΚΟ πριν τις Ευρωεκλογές - δεν σέβεται καμία απόφαση της Δικαιοσύνης. Οι εργαζόμενοι ξεκαθάρισαν ότι η τροπολογία θα μείνει στα χαρτιά.

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στην κυβέρνηση της κοινωνικής αναλγησίας και της απο- ανάπτυξης να διαπράξει ένα έγκλημα απέναντι σε εκατοντάδες εργαζόμενους και τις οικογένειές τους όσο και στην εθνική οικονομία, με το κλείσιμο και τη διάλυση της μεγαλύτερης εταιρείας του κλάδου στην Ευρώπη.

Ο ΣΦΕΑ 1967-1974 στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ μέχρι να δικαιωθούν και να επαναλειτουργήσει η επιχείρηση προς όφελος της οικονομίας και της κοινωνίας.

Αθήνα 21-6-2024