Times - шаблон joomla Joomla
Κυριακή, 06 Δεκέμβριος 2020

Στο Χώρο του ΣΦΕΑ η Γ. Σ. του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων ΑΕ & Γραφείων

Στον αύλειο Χώρου του ΣΦΕΑ πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση του Συδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων ΑΕ & Γραφείων.

Με Δελτίο τύπου, το ΔΣ του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων ευχαριστούν το ΣΦΕΑ για την Φιλοξενία της Γενικής του Συνέλευσης, και καλεί τα μέλη του στην Συγκέντρωση στο Εφετείο Αθηνών αύριο Τετάρτη στις 10:00  π.μ.

Αθήνα, 05/10/2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων ΑΕ & Γραφείων)

Η οργάνωση της πάλης σε κάθε χώρο δουλειάς απέναντι στην αντεργατική επίθεση κυβέρνησης – εργοδοσίας βρέθηκαν στο επίκεντρο της Γενικής Συνέλευσης του σωματείου που πραγματοποιήθηκε χθες, Κυριακή 4/10, στον χώρο του ΣΦΕΑ (πρώην ΕΑΤ - ΕΣΑ).

 

        Μετά από συζήτηση, στην οποία μεταφέρθηκε πείρα από τους χώρους δουλειάς, η συνέλευση αποφάσισε τη συμμετοχή του σωματείου στη συγκέντρωση για την απόφαση της δίκης της Χρυσής Αυγής, την Τετάρτη 07/10/20, στις 10.00πμ, στον Στ. Μετρό Αμπελοκήπων. Επίσης επικύρωσε την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου για στάση εργασίας την ίδια ημέρα από 09.00 π.μ. – 13.00 μ.μ. για τη διευκόλυνση της συμμετοχής στη συγκέντρωση. Αποφασίστηκε επίσης η συμμετοχή στο πανεργατικό συλλαλητήριο της 13ης Οκτώβρη για τα μέτρα προστασίας των δικαιωμάτων και της υγείας μας. Ενόψει των σταθμών αυτών, η Γενική Συνέλευση αποφάσισε εξορμήσεις και περιοδείες σε χώρους δουλειάς.

        Εκφράζουμε τις θερμές μας ευχαριστίες στο Σύνδεσμο Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967- 1974 για τη φιλοξενία της Γενικής μας Συνέλευσης και την ξενάγηση που ακολούθησε στο χώρο του Μουσείου. Χαιρετισμό εκ μέρους του ΣΦΕΑ 1967 - 1974 απηύθυνε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Σπύρος Χαλβατζής. Στο τέλος της ΓΣ κατατέθηκαν λίγα λουλούδια στο μνημείο του Σπύρου Μουστακλή στη μνήμη των αγωνιστών του αντιδικτατορικού αγώνα και των θυμάτων της χούντας.  

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

Στην ΓΣ των Υπαλλήλων, Χαιρετισμό Απηύθηνε ο Πρόεδρος του ΣΦΕΑ Σπύρος Χαλβατζής

                                    04/10/20

            Χαιρετισμός του προέδρου του ΣΦΕΑ, Σπύρου Χαλβατζή, στη Γενική Συνέλευση του σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων

            Αγαπητοί φίλοι και φίλες

            Είναι συνηθισμένο, οι οικοδεσπότες να κάνουν έναν χαιρετισμό σε ανάλογες περιπτώσεις, σαν τη σημερινή. Γι΄ αυτό θα μου επιτρέψετε να πω δυο λόγια.

            Ο χώρος που βρίσκεστε έχει τη δική του ιδιαίτερη ιστορία. Τα τέσσερα κτήρια που βλέπετε ήταν χώροι στρατιωτικοί. Πριν από 100 περίπου χρόνια στέγαζαν το Α΄Σώμα Στρατού.

            Εδώ, στη διάρκεια της δικτατορίας, ήταν η διοίκηση του διαβόητου ΕΑΤ/ΕΣΑ. Σε αυτόν το χώρο βασανίστηκαν απάνθρωπα αγωνιστές και αγωνίστριες του αντιδικτατορικού αγώνα. Αγόρια και κορίτσια, εικοσάχρονα παιδιά, εργάτριες και φοιτήτριες, αλλά και στρατιωτικοί που αντιστάθηκαν στη δικτατορία. Οι οιμωγές, οι φωνές των βασανισμένων και η βαρβαρότητα των βασανιστών έχουν αποτυπωθεί και υπάρχουν ακόμα. Εχει αξία να δει κάποιος τα κρατητήρια και τους χώρους των βασανιστηρίων. Εδώ που βασανίστηκαν σκληρά αγωνιστές και αγωνίστριες χωρίς να υπογράψουν δήλωση μετανοίας.

            Η δικτατορία που έγινε με τη στήριξη των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και τις πιο ακραίες δυνάμεις της αστικής τάξης, από την πρώτη μέρα, δηλαδή, στις 21 Απρίλη 1967 συνέλαβε πολλές χιλιάδες αγωνιστές και αγωνίστριες. Πάνω από 7.200, στην πλειοψηφία τους κομμουνιστές, βρεθήκαμε πολιτικοί κρατούμενοι στη Γυάρο από τα τέλη του Απρίλη του 1967. Εδώ βασανίζονταν αγωνιστές και αγωνίστριες που συλλαμβάνονταν για αντιδικτατορικές πράξεις. Η δικτατορία, από την πρώτη στιγμή συνέλαβε τα πρώτα στελέχη του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος που είχε ταξικό προσανατολισμό και μάχονταν στην πρώτη γραμμή για τα συμφέροντα των εργατών, όλων των εργαζομένων. Κατάργησε, διέλυσε τα συνδικάτα. Απαγόρεψε τα πολιτικά κόμματα και τις πολιτικές νεολαίες και επέβαλε πολλές άλλες απαγορεύσεις.

            Σήμερα 53 χρόνια μετά η εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα ζούμε δύσκολες και σκληρές καταστάσεις. Εδώ και δέκα χρόνια, με αφορμή την κρίση και στο όνομα των μνημονίων, όλες οι αστικές δυνάμεις και οι κυβερνήσεις τους με Νόμους και με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, κατάργησαν, ουσιαστικά, το οχτάωρο, το πενθήμερο, το σαραντάωρο, τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Περιέκοψαν μισθούς, συντάξεις, κοινωνικά επιδόματα. Μείωσαν δραστικά τις κρατικές δαπάνες για την παιδεία, την υγεία, την πρόνοια. ΄Αλλαξαν σε μεγάλο βαθμό τις εργασιακές σχέσεις σε βάρος των εργαζομένων. Σήμερα με αφορμή και πρόφαση την πανδημία του Κορωνοϊού, συνέχισαν να συρρικνώνουν ακόμα περισσότερο μεροκάματα, μισθούς, συντάξεις. Κι΄ όχι μόνον αυτά. Παίρνουν συνεχώς αντιλαϊκά μέτρα. Το αστικό κράτος θωρακίζεται. Γι΄ αυτό ψήφισαν νόμο για τον περιορισμό, των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, έως και την κατάργηση των συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων. Το εργατικό και λαϊκό κίνημα, ωστόσο, δίνει τις μάχες του για μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές και δικαιώματα, αλλά και για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Παλεύει ενάντια στη ναζιστική, φασιστική Χρυσή Αυγή. Συμμετέχει στην κινητοποίηση στις 7/10/2020 στο Εφετείο της Αθήνας, όπου θα ανακοινωθούν οι ποινές στην εγκληματική οργάνωση. Μπορεί με την πάλη του εργατικού και λαϊκού κινήματος οι Ναζιστές να μην μπήκαν στη βουλή, ωστόσο συγγενείς δυνάμεις τους βρίσκονται μέσα στη βουλή. Ο αγώνας ενάντια στο Ναζισμό και στον ¨επίσημο” φορέα του που είναι η Χρυσή Αυγή, συνεχίζεται. Το εργατικό και λαϊκό κίνημα θα παλεύει σταθερά για να εξαφανιστεί από κάθε γειτονιά.

Εμείς οι αντιδικτατορικοί αγωνιστές λέμε ότι: Αυτό που φαίνεται σε κάποιες δύσκολες συνθήκες ή το καλλιεργούν οι αστικές και μικροαστικές δυνάμεις σαν αδύνατο, μπορεί να γίνει πραγματικότητα εάν υπάρχει αγωνιστική θέληση και ανυποχώρητος αγώνας από τις οργανωμένες δυνάμεις του λαού και της νεολαίας.

Ευχόμαστε από τον ΣΦΕΑ καλή συνέχεια στις εργασίες της συνέλευσής σας.

 

* Μετά την ολοκλήρωση της Γενικής Συνέλευσης, τα μέλη του Σωματείου Επισκέφτηκαν  (κατά ομάδες)  το Μουσείο του ΣΦΕΑ, όπου ξεναγήθηκαν από μέλη του Δ.Σ.

 

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ