Times - шаблон joomla Joomla
Τετάρτη, 27 Σεπτέμβριος 2023

Προς
ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ
ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΑΡΧΕΙΩΝ

Θέμα: Απαγορεύσεις-διατάγματα δικτατορίας 1967-1974

Εν όψει της συμπλήρωσης 51 χρόνων από το χουντικό πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967 και την επτάχρονη δικτατορία των συνταγματαρχών, ο σύνδεσμός μας θα πραγματοποιήσει στη Θεσσαλονίκη τριήμερες εκδηλώσεις (21-23/4/2018).
Οι φετινές εκδηλώσεις του συνδέσμου μας στη Θεσσαλονίκη αφορούν στο καθεστώς ασφυκτικής λογοκρισίας, προληπτικής και κατασταλτικής, που επέβαλε η δικτατορία στον Τύπο και σε κάθε εκδοχή πνευματικής και καλλιτεχνικής ζωής. Στο πλαίσιο της ανάδειξης όλων αυτών των πλευρών φίμωσης της ελεύθερης έκφρασης προγραμματίζουμε έκθεση ντοκουμέντων που θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τα διατάγματα της δικτατορίας με τα οποία διαλύθηκαν και απαγορεύθηκε η λειτουργία των πολιτικών κομμάτων, των συνδικαλιστικών οργανώσεων, καθαιρέθηκαν οι αιρετοί των ΟΤΑ και επιβλήθηκε λογοκρισία.
Προκειμένου να εξασφαλίσουμε έγκαιρα και έγκυρα αυτό, το ιστορικής πλέον σημασίας υλικό, θα σας ζητούσαμε, εφόσον βρίσκεται στην κατοχή σας, να μας παραχωρήσετε αντίγραφά του ή να μας υποδείξετε σε ποια αρμόδια υπηρεσία του Στρατού μπορούμε να το αναζητήσουμε.
Ευελπιστούμε ότι θα έχουμε σύντομα την απάντηση και τη συνδρομή σας στο αίτημά μας.

Αθήνα 16-04-2018
με εκτίμηση
για το Δ.Σ.

 Ο Πρόεδρος  Ο Γ. Γραμματέας 
Κ. Μανταίος    Θ. Καλόγηρου

Το ΔΣ του ΣΦΕΑ εκφράζει την ανησυχία του για τις εξελίξεις στο Νησί της εξορίας των αγωνιστών, στη Γυάρο, εξελίξεις που έχουν δρομολογηθεί εδώ και χρόνια από διάφορους φορείς, κρατικούς και ιδιωτικούς, με το πρόσχημα της προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος, και την εγκατάσταση ανεμογεννητριών χωρίς ενημέρωση των ενδιαφερομένων.

Η εικόνα των χώρων, καθώς και των κτηρίων των φυλακών, μαρτυρεί ότι οι χώροι Ιστορικής Μνήμης σαπίζουν κυριολεκτικά από την εγκατάλειψη και αδιαφορία όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων και φορέων δημόσιας διοίκησης.

Την ίδια στιγμή, βάσει διαφόρων προγραμμάτων της EE διεισδύουν και ΜΚΟ που εκτός των άλλων, αποσκοπούν με τη δράση τους, στην αλλοίωση του χαρακτήρα αυτών των Ιστορικών Τόπων.

Απευθυνόμαστε στο ΚΑΣ (Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο) και ζητάμε να αναλάβει τις ευθύνες του για την επερχόμενη και μεθοδευμένη αλλοίωση του χαρακτήρα των Ιστορικών Τόπων.

Καλούμε την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου και το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος & Ενέργειας, να ενημερώσει τα αντιστασιακά Σωματεία, Συνδέσμους και Συλλόγους για τα τεκταινόμενα.

Τέλος, τα Αντιστασιακά Σωματεία πρέπει να βρίσκονται σε ετοιμότητα και να αντιδράσουν άμεσα και συντονισμένα, για να αποτρέψουν την διαφαινόμενη καταστροφή των Ιστορικών Τόπων, όπου μαρτύρησαν και θανατώθηκαν αγωνιστές του λαού.

 

Το ΔΣ του ΣΦΕΑ 1967 - 1974

 

Για την αυριανή πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση, το ΔΣ του ΣΦΕΑ, εκφράζει την αλληλεγγύη του και χαιρετίζει τον αγώνα των εργαζομένων, των αυτοαπασχολουμένων και των αγροτών που βρίσκονται στο δρόμο του αγώνα, ενάντια στην εφαρμοζόμενη πολιτική κυβέρνησης και EE.

Οι αντιστασιακοί αγωνιστές, στηρίζουν τα δίκαια αιτήματα αυτών που μάχονται για το μεροκάματο και την κοινωνική τους ασφάλιση και αυτών που παλεύουν για να μείνουν και να ζήσουν στα χωράφια τους και στα χωριά τους.

 

Το ΔΣ του ΣΦΕΑ 1967 - 1974

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ