Times - шаблон joomla Joomla
Τετάρτη, 21 Απρίλιος 2021

7 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ Featured

  • 17 Σεπτέμβριος, 2020

Δεν ξεχνάμε τα δεκάδες εγκλήματα των ναζί της Χ/Α σε βάρος των εργαζομένων, της νεολαίας και των μεταναστών-προσφύγων.

 

  • Στις 18 Σεπτέμβρη ήμερα που συμπληρώνονται 7 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τη Χ/Α, διαδηλώνουμε στο Κερατσίνι, στη συγκέντρωση των σωματείων και των μαζικών φορέων του Πειραιά στις 18:00 πλατεία Νίκης (Ζαρντέν) στην Αμφιάλη.
  • Στις 7 Οκτώβρη ημέρα ανακοίνωσης της απόφασης της δίκης της Χ/Α, θα βρεθούμε ξανά στο δρόμο για να καταδικαστεί η εγκληματική ναζιστική οργάνωση της Χ/Α.

   Στις 18 Σεπτέμβρη 2020, συμπληρώνονται εφτά (7) χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από το τάγμα εφόδου της ναζιστικής – εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής. Της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα είχε προηγηθεί η δολοφονική επίθεση  των φασιστών σε συνδικαλιστές, σε κομμουνιστές της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης Περάματος. Οι δολοφονικές αυτές επιθέσεις αποτελούν την κορύφωση της εγκληματικής δράσης των φασιστών της Χ/Α, δράσης που στρέφονταν αρχικά κατά μεταναστών, μικρεμπόρων εμποροπανηγύρεων και νέων ανθρώπων.

   Το γεγονός ότι το ναζιστικό αυτό μόρφωμα, κάτω και από τη δράση του εργατικού και λαϊκού κινήματος, βρίσκεται σήμερα εκτός βουλής, είναι θετικό αλλά δε πρέπει να μας εφησυχάζει.

   Δεν πρέπει να μας εφησυχάζει το γεγονός πως στελέχη της Χ/Α την εγκαταλείπουν, μπροστά στο φόβο που τους δημιουργεί η έκβαση της δίκης. Η ναζιστική Χρυσή Αυγή, όπως και τα νέα φασιστικά μορφώματα που δημιουργήθηκαν από αυτούς που την εγκατέλειψαν, μπορεί πρόσκαιρα να αναδιπλώθηκαν, αλλά δεν θα εγκαταλείψουν την εγκληματική τους δράση, κατά των εργαζομένων, των μεταναστών, των ανθρώπων του μόχθου, καθόσον η εκμετάλλευση, η επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων, η εργοδοτική τρομοκρατία, είναι το σάπιο έδαφος που καλλιεργεί το φασισμό, το ρατσισμό, την ξενοφοβία.

Η απαράδεκτη εισήγηση της εισαγγελέως της έδρας στη δίκη της Χ/Α, που κλείνει τα μάτια στα γεγονότα που παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο, στο ογκώδες αποδεικτικό υλικό είναι, αντικειμενικά, ενταγμένη στην προσπάθεια ξεπλύματος των φασιστοειδών, στην αναβάπτισή τους για να συνεχίζουν να παίζουν τον ρόλο τους ενάντια στο εργατικό – λαϊκό κίνημα.

   Ο ΣΦΕΑ ενώνει τη φωνή του με τους εργαζόμενους και την νεολαία και απαιτεί :

  • Να τιμωρηθούν οι δολοφόνοι της Χ/Α.
  • Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη εισήγηση της εισαγγελέως στη δίκη της Χ/Α που προσπαθεί να ξεπλύνει τους δολοφόνους ναζί της Χρυσής Αυγής.

Καλούμε τα μέλη του Συνδέσμου, τους εργαζόμενους και τους νέους να πάρουν μέρος στις κινητοποιήσεις που θα γίνουν αυτές τις ημέρες από εργατικά σωματεία και μαζικούς φορείς, για να απαιτήσουμε να τιμωρηθούν οι δολοφόνοι ναζιστές της εγκληματικής οργάνωσης Χ/Α.

Το ΔΣ του ΣΦΕΑ καλεί τα μέλη του Συνδέσμου στη Συγκέντρωση έξω από το Εφετείο Αθηνών στις 7 Οκτώβρη 2020 το πρωί, όταν θα ανακοινωθεί η απόφαση του δικαστηρίου κατά της Χ/Α και των πρωτοπαλίκαρων της.

   Για το ΔΣ του "ΣΦΕΑ 1967-1974":

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΝΙΚΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ

 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ του Π. ΦΥΣΣΑ

   Εκδήλωση για τη συμπλήρωση 7 χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τη ναζιστική - εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή διοργανώνει σήμερα Πέμπτη η οικογένειά του, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Α. Σαμαράκης» (Μ. Ασίας 24 και Παπαναστασίου, Κερατσίνι), στις 7.30 το απόγευμα.

  Ενόψει και της απόφασης του δικαστηρίου, θα είναι μια συζήτηση και ένας «απολογισμός» της διαδικασίας, με καλεσμένους όλους τους δικηγόρους, τους δημοσιογράφους και όλους όσοι βοήθησαν όλα αυτά τα χρόνια. Η συζήτηση θα είναι διαδικτυακή και δεν θα είναι ανοιχτή στο κοινό, λόγω κορονοϊού. Διαδικτυακή θα είναι και η συναυλία το βράδυ της 18ης Σεπτέμβρη.

 

Η δήλωση της οικογένειας Φύσσα για την ολοκλήρωση της ακροαματικής διαδικασίας

Πηγή: Eurokinissi

Δήλωση για την ολοκλήρωση της ακροαματικής διαδικασίας της δίκης της ναζιστικής - εγκληματικής Χρυσής Αυγής, έκανε η οικογένεια του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα.Η απόφαση του Δικαστηρίου αναμένεται στις 7 Οκτώβρη.

Ολόκληρη η δήλωση:

«Μετά από 5,5 βασανιστικά χρόνια δικαστικής διαδικασίας, κατά την οποία δεχθήκαμε έως και ύβρεις και απειλές από την πλευρά των κατηγορουμένων, εμείς, η οικογένεια του Παύλου Φύσσα, αναμετρηθήκαμε κατά πρόσωπο με το τέρας του ναζισμού και σταθήκαμε όρθιοι. Η ώρα της απόφασης έφτασε.

7 Οκτώβρη 2020 και ώρα 11.00. 7 μαρτυρικά χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου, για εμάς η συνολική καταδίκη της ηγεσίας της εγκληματικής οργάνωσης ΧΑ είναι μονόδρομος.

Την ημέρα της απόφασης καλούμε όλο τον κόσμο που στάθηκε δίπλα μας στο δικαστήριο όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και όλους όσους δεν μπόρεσαν μέχρι σήμερα να έρθουν, στις 7 Οκτώβρη να είναι έξω από την αίθουσα του Εφετείου.

   Η οικογένεια του Παύλου Φύσσα

Μάγδα   - Παναγιώτης  -    Ειρήνη

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ